Bmw X6 oficiálně

X6 | foto: BMW Group

Dlouho očekávané představení konceptu X6 se dočkalo odhalení, stalo se tak dnes na Frankfurtském autosalonu, zároveň automobilka zveřejnila několik fotografií, pojďme se tedy na X6 konečně podívat.

Přestože nosí X6 doposud přídomek koncept, už teď se ví, že se dočká sériové výroby a změny oproti současné verzi budou jen nepatrné. Zřejmě každého při pohledu na tohle monstrum napadne do jaké že skupiny vozů vlastně X6 patří? Spodní část jasně naznačuje prvky terénního modelu X5 s pohonem všech kol, zatímco horní část přikrčené kupé. Jako celek to vypadá velmi zajímavě a Bmw tak přichází se zcela novými prvky karosérie. Asi většina z vás by X6 zařadila do třídy SUV, jenže neohrabané terénní vozidlo je pro Bmw nepřípustné a X6 řadí do sekce jako X5 a X3, tedy SAV (Sport Aktivity Vehicles).

O sportovních vlastnostech X6 prý nemáme pochybovat, obří 21“ velká kola, široký postoj a dlouhý rozvor spolu s pohonem všech kol s špičkovou technologií xDrive a aktivním podvozkem nečekejme na silnici žádnou kocábku, ale opravdové dynamické jízdní vlastnosti, tak jak je tomu zvykem u ostatních modelů Bmw. Samozřejmostí je vysoký komfort a luxus s bohatou výbavou, což je patrné už jen z pohledu. Pod kapotou se objeví šesti i osmi válcové motory a to jak naftové, tak benzínové. V budoucnu přibude také hybridní pohon pomocí dvou kompaktních elektromotorů, tím chce Bmw dokázat, že i velké vozy mohou být úsporné a šetrné k životnímu prostředí.

zdroj: Bmw

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy