Maserati Quattroporte Sport GT S

Quattroporte GT S | foto: Maserati

Na mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu se ve světové premiéře představí Maserati Quattroporte Sport GT S. Půjde pochopitelně, jak již koneckonců napovídá pojmenování modelu, o nejsportovnější verzi vlajkové lodi značky Maserati.

Nové Quattroporte Sport GT S bylo vyvinuto především pro zákazníky, kteří touží po skutečně sportovní jízdě sedanem této luxusní značky. Přestože je vůz vybaven automatickou šestistupňovou převodovkou, vyznačuje se výjimečnými dynamickými vlastnostmi, bezprostřední odezvou na pokyny řidiče a precizní ovladatelností.

Těchto vlastností bylo dosaženo pomocí nového podvozku a jeho nastavení s pomocí dat závodního set-upu. Podvozek dostal tužší pružiny i tlumiče a byl snížen vepředu o 10 mm a vzadu o 25 mm.

Quattroporte Sport GT S také dostalo unikátní brzdový systém, který vznikl ve spolupráci se specialistou na brzdy, firmou Brembo. Systém využívá inovativní technologie kompozitních, křížně vrtaných kotoučů, které byly u "obyčejného" cestovního vozu použity vůbec poprvé.

Narozdíl od tradičních kovových kotoučů jsou kompozitní, křížně vrtané kotoučevyrobeny ze dvou materiálů - lité oceli a hliníku. Toto složení optimalizuje brzdicí schopnosti, zlepšuje výkon brzd v těch nejextrémnějších situacích a navíc poskytuje lepší odolnost proti vadnutí i při těch nejvyšších teplotách. Brzdový systém Quattroporte Sport GT S na přední nápravě využívá nových jednodílných šestipístkových brzdičů.

Vůz je rovněž obut do speciálně pro tento model vyvinutých pneumatik o rozměru 245/35 R20 vepředu a 295/30 R20 vzadu. Tyto, v porovnání s modelem Quattroporte širší, pneumatiky pak propůjčují vozu lepší trakci, přičemž vlastní směs lépe odpovídá vylepšeným vlastnostem brzd a podvozku, takže je dosahováno ještě lepší ovladatelnosti a tím ještě silnějších zážitků při jízdě.

Exteriér nového Quattroporte Sport GT S je výrazný, přesto však nepříliš nápadný. Přední chromovaná černá mřížka chladiče je prvkem, který tento sportovní model odlišuje od Maserati Quattroporte. Dalšími detaily jsou černě lakované rámy oken, dvojité koncovky výfuku a kliky dveří, lakované v barvě karoserie.

Quattroporte Sport GT S stojí na krásných dvacetipalcových litých kolech v designu Dark Chrome se sedmi paprsky.

Také v nabídce materiálů interiéru zohledňuje Quattroporte Sport GT S dynamický charakter vozu. Tradiční kůže Poltrona Frau je kombinována s Alcantarou, která je použita na střední části sedaček, dveřní výplně a střed volantu. Dříve používalo Maserati Alcantaru v interiéru soutěžních modelů Trofeo a MC12.

Panel přístrojů je vyroben v designu materiálu z uhlíkových vláken a hliníku. Komfort cestujících vzadu byl zvýšen použitím nových, anatomičtěji tvarovaných sedaček.

Zdroj: Maserati

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy