Porsche Cayenne S Transsiberia rally začíná

Cayenne S | foto: Porsche

Demonstrace schopností modelu Cayenne od Porsche v závodě napříč Sibiří začala. Účastníci vyrazili z Moskvy a míří přes Sibiř a poušť Gobi do Mongolska

Cayenne, nejuniverzálnější nástroj z dílny Porsche, má před sebou opravdovou výzvu. Ve čtvrtek totiž začala soutěž Transsiberia rally Challenge, která má důkladně prověřit jejich schopnosti.

Každý z 25 vozů ujede napříč Sibiří 6200 kilometrů, až se z Moskvy dostane do Ulambátaru, hlavního města Mongolska. To by se mělo stát 17. srpna.

Závodí jen částečně upravené vozy Cayenne S, které mají především lépe chráněný podvozek před nástrahami terénu, upravený pohon 4x4, zabudovanu klec v interiéru, šnorchl pro brodění vodou a další menší změny. Terénní pneumatiky s adekvátním vzorkem jsou také nezbytné.

Všechny stroje pohání 4,8 litru velký motor s výkonem 385 koní. Mezi piloty jsou Armin Schwartz, závodník rally, Walter Röhl, testovací pilot Porsche a trojnásobný vítěz rally Paříž-Dakar, René Metge, který se proslavil spíše na motorkách, Marc Coma, další jezdec rally.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy