Novinka od Forda - přijde model Kuga

Kuga | foto: Ford Motor Company

Na začátku roku 2008 se modelová řada Fordu na evropských trzích rozroste o novinku - model Ford Kuga. Předprodukční verze tohoto vozu bude veřejnosti představena na autosalonu ve Frankfurtu, který bude slavnostně zahájen 13. září letošního roku.

"Uvedením modelu Ford Kuga dostojíme našim slibům, které jsme dali na pařížském autosalonu v roce 2006: vyvinout nový stylový model, který by vycházel ze studie konceptu Ford iosis X, a to v době necelých dvou let.", říká John Fleming, Prezident a CEO společnosti Ford of Europe.

Evropský designový tým Ford při návrhu modelu Fork Kuga použil vzrušující 'kinetický design', který z tvarů karoserie tohoto nového kompaktního SUV s pohonem všech kol doslova čiší.

Martin Smith, výkonný ředitel Ford of Europe pro design, k tomu podotýká: "Zjistili jsme, že zákazníci, kterým jde o image, hledají právě takovýto typ vozu - automobil, který zosobňuje individualitu majitele a přitom nabízí působivé schopnosti při cestách nejen na silnici, ale i v terénu. Model Kuga se bude od jiných SUV s pohonem všech kol odlišovat tím, že nabídne mnohem působivější vizuální vjem při pohledu na vůz, a to díky 'kinetickému designu'. Současně bude poskytovat cestujícím kvalitu cestování zcela srovnatelnou s modely Ford Focus, S-MAX nebo novým modelem Mondeo - přesně tak, jak naši zákazníci právem očekávají".

Tým návrhářů Fordu tak nyní zvěřejňuje první oficiální stylingový skeč tohoto nového modelu.

"Ford Kuga nabízí dobrodružství a nezaměnitelný design, což jsme se snažili na prvním oficiálně zveřejněném skeči zdůraznit", říká Stefan Lamm, vedoucí designér Fordu pro vnejší tvary vozů. "Věříme, že na trhu je místo pro atletičtější a charismatičtější automobil, který nezapadná do šedi běžných vozů SUV. K tomu nás opravňuje úspěch vozu Ford S-MAX, který také rozčeřil stojaté vody v segmentu vozů MPV."

Nový Ford Kuga se dostane do výroby na začátku roku 2008 a bude vyráběn v továrně Fordu v městečku Saarlouis v Německu. V průběhu jara 2008 bude pak postupně uveden na všechny evropské trhy.

Závěrečné slovo patří opět Johnu Flemingovi: "Jsem vskutku nadšen skutečností, že Ford Kuga rozšíří portfolio námi nabízených modelů na evropských trzích. Ford Kuga totiž představuje pokračování v úsilí o plnění slibu, že se nově navrhované vozy budou vyznačovat působivými tvary, vyjadřujícími emoce. Každý vůz by měl vzbudit zájem o značku Ford a očekáváme, že se nám podaří pro modrý ovál získat ještě více spokojených zákazníků."

Zdroj: Ford Motor Company

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy