Mitsubishi Lancer Evo X, kult pokračuje

Sandero | foto: Mitsubishi Motors

Automobilka Mitsubishi měla dokončit ozdravný program svého obchodování a zájem o její modely by měl povzbudit i nový vůz už kultovní řady Lancer, který byl představen zatím jen pro japonské zákazníky.

V zemi vycházejícího slunce bude u nás známý Lancer nabízen jako Galant Fortis, ale špičkový model s pohonem čtyř kol stejně jako ve zbytku světa pod názvem Lancer Evolution X.

Vůz si zachoval klínový tvar, ale dostal dramatičtější vzhled díky zcela nově koncipované masce a výraznějším prolisům karosérie, tradičnímu zadnímu spoileru a difusoru. Výrobce vsadil na pozitivní ohlasy získané z Concept X a následně Prototype X.

Podvozek připravený ve spolupráci s Daimler Chrysler by měl být lehčí, ale tužší předchozího. Pohon bude zajišťovat přeplňovaný hliníkový čtyřválec 2000 ccm s časováním ventilů MIVEC3. U verze Evo X bude použita sekvenční převodovka se dvěma spojkami a roznesení hnací síly na všechna čtyři kola bude zajištěn prostřednictvím přepracovaného systému 4WD, který by měl přispět k ještě přesnějším jízdním vlastnostem.

Technické údaje výrobce zatím nezveřejnil.

Foto: Mitsubishi

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy