Nové Maserati GranTurismo

Concept cX | foto: Maserati

Na letošním autosalonu v Ženevě, který začne již za několik dní, si odbude svou premiéru nové Maserati GranTurismo. Jako vždy slušivý a sexy kabát mu navrhl Pininfarina.

Nové Maserati GranTurismo je svalnatým a sportovním vozem, přičemž potěšení z jehož řízení si můžete dopřávat každý den. A každý den svého řidiče tento vůz znovu a znovu okouzlí. Vyznčuje se totiž excelentní ovladatelností a sportovním naturelem, díky čemuž se stává modelem, se kterým budou v dané kategorii vozů srovnáváni všichni jeho konkurenti. Maserati GranTurismo je navrženo s patřičným ohledem na komfort jízdy, výběr nejkvalitnějších materiálů a technické i funkční zpracování i těch nejmenších detailů. Tento sportovní vůz přitom nabízí dostatek prostoru pro čtyři cestující tak, jak to dokáže právě snad jen Maserati.

Nové Maserati GranTurismo je výkonným sportovním vozem, který je vskutku radost řídit. O jeho pohon se stará amosféricky plněný benzinová osmiválec V8 o objemu 4,2 litru, který dýává maximální výkon 405 koní. Skvělé je váhové rozložení, kdy 49% hmotnosti připadá na přední nápravu a 51% hmotnosti na nápravu zadní. Motor je spřažen s automatickou převodovkou používající adaptivní systém ovládání, který přizpůsobuje řazení aktuálnímu způsobu a stylu jízdy a také jízdním podmínkám.

Tradice konceptu Maserati Gran Turismo začíná v roce 1947, kdy společnost podle přání zákazníků představila na autosalonu v Ženevě své první Gran Turismo, model A6. Již pod návrhem tohoto modelu byl podepsán Pinin Farina. Šlo o první model Maserati tohoto typu vyrobeno bylo celkově 58 těchto vozů. Vůz byl již tehdy automobilovými novináři a tiskem chválen za pokročilé technologie, použité pod kapotou, i za na svou dobu avantgardní stylová řešení.

Název nového modelu - Maserati GranTurismo - není náhodný. Vůz se totiž opět zrodil ze spolupráce mezi Maserati a Pininfarinou a zcela jistě jde o automobil, ketrý bude vzbuzovat emoce a bude se odlišovat od svých konkurentů díky technice i svému unikátnímu stylu.

Nové Maserati GranTurismo představuje další krok vpřed a doplňuje modelovou řadu Maserati. Navazuje tak na světovou premiéru modelu Maserati Quattroporte Automatic, která se odehrála na autoshow v Detroitu.

Foto: Maserati

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy