Nový Volkswagen ID.3 na skicách

Volkswagen představí na jaře 2023 veřejnosti nový model ID.3 | foto: Volkswagen

Volkswagen představí na jaře 2023 veřejnosti nový model ID.3. Druhou generací modelu ID.3. V současnosti sjíždějí vozy ID.3 z montážních linek v německém Cvikově a Drážďanech. Od příštího roku se bude kompaktní elektromobil vyrábět také v hlavním závodě ve Wolfsburgu.

„Nové ID.3 potvrzuje naše ambice v oblastech kvality, designu a trvalé udržitelnosti. Jeho design je dospělejší, materiály v interiéru jsou hodnotnější,“ říká Imelda Labbéová, členka představenstva odpovědná za prodej, marketing a poprodejní služby značky Volkswagen. Četné návrhy zákazníků byly akceptovány a realizovány jako produktová vylepšení a rozšíření sériové výbavy: „Středem naší pozornosti jsou požadavky našich zákazníků. Proto jim se zájmem nasloucháme a naše produktové portfolio přizpůsobujeme jejich potřebám,“ dodává Labbéová.

Nové ID.3 bude dodáváno s nejnovější generací softwaru, která zlepšuje výkon systému a dokáže přijímat bezdrátové aktualizace OTA (Over-the-Air). Kromě toho byla rozšířena sériová výbava o displej s úhlopříčkou 12 palců (30,5 centimetru), vyjímatelnou podlahu zavazadlového prostoru a středovou konzolu se dvěma držáky nápojů.

Volkswagen představí na jaře 2023 veřejnosti nový model ID.3 | foto: Volkswagen

Nabíjení nového modelu ID.3 bude ještě jednodušší a komfortnější díky inteligentnímu e-plánovači tras. Volkswagen používá v modelu ID.3 asistenční systémy nejnovější generace. Nejlepšími příklady jsou na přání dodávaný „Travel Assist se sdílenými daty“ a „Park Assist Plus s funkcí Memory“.

„ID.3 ukazuje, jak naplňujeme ambice značky Volkswagen nabízet velmi kvalitní technologie a inovace i v kompaktní třídě. To se v neposlední řadě zrcadlí v nových komfortních a asistenčních systémech. Díky používání sdílených dat v nejnovější verzi systému ‚Travel Assist‘ činíme další krok na cestě k automatizované jízdě,“ vysvětluje Kai Grünitz, člen představenstva značky Volkswagen odpovědný za oblast technického vývoje.

Volkswagen představí na jaře 2023 veřejnosti nový model ID.3 | foto: Volkswagen

Světová premiéra nového Volkswagenu ID.3 je očekávána na začátku března 2023, první vozy se na českém trhu objeví v červnu příštího roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy