Jako z animovaného filmu, US Post modernizuje vozový park

NGDV | foto: Oshkosh Defense

V průběhu budoucích deseti let bude americká pošta modernizovat svůj vozový park. Volba padla na vůz firmy Oshkosh Defense, která dodá 50 000 až 165 000 kusů dodávkového vozidla, která jako by z oka vypadla automobilům z filmů o žlutých mimoních.

Americká poštovní služba (USPS) provádí největší modernizaci flotily svých dodávek za posledních 30 let. Novinka od Oshkosh Defense má nahradit zastaralé, ale pro Ameriku typické poštovní dodávky LLV Grumman.

Nové dodávky s názvem NGDV jsou stále ve fázi testování a jejich technické parametry doposud nejsou známy. Co víme je, že budou bezpečnější a komfortnější než jejich předchůdci. O bezpečí se mají starat airbagy, kontrola trakce, hlídání mrtvých úhlu a nebo třeba nouzové automatické brzdění. Lepší komfort poskytne klimatizace a ergonomicky lépe poskládaný interiér. Pod kapotu se ukáže buď moderní spalovací motor nebo elektrický pohon, popřípadě spojení obojího.

NGDV | foto: Oshkosh Defense

NGDV | foto: Oshkosh Defense

Co už ale víme je, jak bude nová dodávka vypadat. Vypadat bude divně. Díky obřímu vyčnívajícímu přednímu nárazníku, nízké kapotě s maskou připomínající americké trucky a až směšně vysokému čelnímu sklu působí NGDV velmi disproporčně a spíše připomíná vůz z animovaného filmu, než z reálného světa. Při pohledu z boku ještě více vynikne nízká kapota ve srovnání se zbytkem  poměrně vysokého auta. Přístup pro zásilky v nákladovém prostoru je stejný, jako u předchůdce a to buď bočními posuvnými a nebo zadními dveřmi.

LLV Grumman | foto: Wikipedia


NGDV by měl nahradit stávající zastaralý vozový park americké pošty, který zahrnuje vozy i starší než 30 let. Oshkosh Defense obdrží početní investice ve výši 482 milionů USD (přes 10 miliard Kč), které použije na dokončení vývoje NGDV a výstavbu závodu. Pokud nenastanou neočekávané komplice, první vozy budou rozvážet poštu od září roku 2023.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy