Škoda Felicia je dlouho po své smrti. Kdy naposledy sjela z výrobního pásu?

Na prodej je Škoda Felicia s minimem kilometrů a v úžasném stavu. | foto: Sbazar.cz

Je to už víc jak 15 let, co z výrobní linky sjela poslední Škoda Felicia. Svého času šlo o přelomový vůz mladoboleslavské automobilky, který škodovka vyrobila poté, co do ní vstoupil německý Volkswagen. Felicia dodnes patří mezi účastníky silničního provozu v ČR.

HLEDÁME REDAKTORY pro externí i HPP spolupráci: Chcete psát o autech? Pošlete nám CV na redakce@autoroad.cz
----------------------------------------------

"Sledujete náš nejnáročnější test. Tisíc osmdesát kilogramů nesou jen dveře. aerodynamická karoserie, hliníkový motor abs," touto legendární reklamou lákala mladoboleslavská automobilka ke koupi prvního koncernového modelu. Úspěch to byl tehdy fenomenální.

"Když přišla tak to byl nový symbol a spojení škodovky a volkswagenu, byt to auto bylo z velké části podobné favoritem tak se podařilo nastartovat novou éru českého vozu měl jiný nový design," vysvětlil mluvčí automobilky.

Celkem se vyrobilo 1 420 441 Felicií. Vůz prošel jedním faceliftem a na výběr bylo několik modelů. ten základní, lidově zvaný Chudák, stál v bílé barvě 219 900 korun. Cena nejdražší Felicie se mohla vyšplhat až ke 400 tisícům.

V muzeu mladoboleslavské automobilky můžete spatřit modely, které znáte dobře z českých silnic, jsou zde ale i modely které byly populární v zahraničí jako například Škoda Felicia Fun. Ta byla populární zejména v Austrálii.

I přes to, že je to už více jak 15 let co výroba skončila, felicií potkáte na silnicích dost. Většina majitelů totiž oceňuje, že je možné na ni stále sehnat levné náhradní díly.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy