Kde v cizině natankovat a nepřijít na buben? Řešení je na internetu

Ilustrační foto | foto: pixabay.com

Pokud jste se i vy letos rozhodli cestovat do zahraničí po vlastní ose, udělá vám novinka od vývojářů Mapy.cz velkou radost. V prohlížeči i mobilní aplikaci totiž nově naleznete ceny pohonných hmot v nejčastěji navštěvovaných destinacích.

Mapy.cz nabízí informace o cenách paliva doma i na sousedním Slovensku již delší dobu, ovšem s nadcházejícími letními prázdninami přibylo i několik nových, hojně navštěvovaných destinací. Nyní si tak můžete najít nejlevnější benzínku i na cestách do Francie, Itálie, Chorvatska nebo Španělska. Pro opravdu zapálené cestovala sehnali vývojáři i přehled čerpacích stanic v některých částech Austrálie.

„Přidali jsme data z více než 26 tisíc čerpacích stanic, z open dat jednotlivých zemí, které je zdarma zpřístupňují široké veřejnosti. Aby se lidé o dovolených mohli spolehnout na to, že jsou aktuální, počítáme s aktualizací nejméně čtyřikrát do hodiny,“ říká Jan Štěpán, produktový manažer Mapy.cz a doplňuje: „Před létem, kdy lidé vyrážejí na cesty za hranice, tak doplňujeme současné tuzemské a slovenské čerpací stanice. Na jejich sběru spolupracujeme se společností CCS už rok (od 14. 6. 2016).“

Pro co nejjednodušší orientaci jsou ceny uváděny v místní měně. Pokud si však chcete zjistit cenu i po převodu na koruny, není nic snazšího, než využít funkce domovské stránky Seznam.cz. Do příkazového řádku stačí zadat částku v dané měně a okamžitě se vám zobrazí převod na české koruny podle aktuálního kurzu ČNB.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy