Škoda posílí výrobu Yeti. Chystá investice za miliony eur

Yeti | foto: www.autoroad.cz / Braňo Porubčan

Škoda Auto chystá v nejbližších měsících značné investice do rozšíření výroby vozu Yeti v Kvasinách. Píše o tom čtvrteční vydání týdeníku Škodovácký odborář.

Podle vyjádření nového vedoucího tamního závodu Pavla Richtera se v Kvasinách vyrobilo už přes milion automobilů. "Teď se však dynamika výroby zvyšuje, loni se vyrobilo přes 149 tisíc vozů a každá pátá škodovka byla z Kvasin," uvedl Richter pro Škodováckého odboráře.
 
V dlouhodobém horizontu se podle něj počítá s rozšířením závodu, což bude znamenat vykoupení sousedních pozemků, protože pozemková kapacita továrny je vyčerpána. V krátkodobém horizontu pak přijdou investice pro rychlejší zvýšení kapacity výroby současných produktů.

Automobilka vyrobila za dva roky už 100 tisíc vozů Yeti. Mimo Kvasin se od poloviny loňského roku vyrábí Yeti i v indickém Aurangabadu a montuje se i v ruské Kaluze. Vedení automobilky si Yetiho nemůže vynachválit, s takovým úspěchem se prý původně nepočítalo.
 
"Skutečnost, že jsme už po dvou letech výroby prolomili hranici 100 tisíc vyrobených vozů, to působivě podtrhuje. V podobě vozů Yeti máme v oblíbeném segmentu kompaktních středních užitkových vozů jednu z nejlepších nabídek na trhu. Yeti hraje důležitou roli v naší růstové strategii. Proto jsme se rozhodli od roku 2013 vyrábět ten model i v Číně," řekl člen představenstva Škody Auto zodpovědný za oblast výroby Michael Oeljeklaus.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy