Německo chce zlikvidovat auta se spalovacími motory. Petrolheadi zapláčou

automobily se spalovacími motory | foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Německá spolková rada se nejspíše zbláznila. Její nový požadavek totiž žádá EU, aby se zamyslela nad změnami zdanění u jednotlivých typů vozidel se spalovacími motory.

Jde o to, že elektroauta nabírají čím dál větší bům a časem se bude muset stát to, že všechny věřejnosti známé automobilky se této kategorii začnou věnovat. Když si k tomu přidáme fakt, že již  několik evropských států chystá konec aut se spalovacím motorem, pak tady nastává situace, kterou asi někteří čekali, a to hlavně po kauze Dieselgate.

Především pak Německo chce úplný zákaz vozidel se spalovacími motory. Co na tom, že právě z Německa pochází trojice kultovních sportovních vozidel Audi RS6, Mercedes-Benz E 63 AMG a nebo BMW M5. Němci patří mezi největší automobilový trh v Evropě a bohužel, i EU jej považuje za důležitý hlas v oblasti rozhodování o "něčem".

Němci se prostě rozhodli, že zruší trh s vozidly se spalovacími motory a jak to tak vypadá, myslí to vážně. Dokonce se jich pár nechalo slyšet, že konec by si přáli v celé EU. Konec by pak nastal tak, že ve výzvě Evropské komisi je uveden požadavek, aby zhodnotila současnou praxi vybírání daní a poplatků jednotlivých členských států.

Do roku 2030 by pak podle nového návrhu mělo být dovoleno přihlašovat pouze bezemisní osobní automobily, čímž by se vlastně naprosto vyselektovala auta, která vypustí jediný gram emisí, a to je pro některé  z nás hodně špatná zpráva.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy