Hypersporty nebudou mít klidné spaní, Porsche chystá 918 Spyder pro čtyři

Porsche údajně připravuje hybridní Panameru s díly 918 Spyder. | foto: Porsche

Ačkoliv se nová Panamera představila zatím pouze se zážehovými a vznětovými motory, v blízké budoucnosti určitě dojde také na hybridní a plug-in hybridní pohonná ústrojí. Především první jmenované by mohlo využívat komponenty z hypersportovní 918 Spyder, zahraniční zdroje pak takové auto popisují jako 918 se zadními sedadly.

Začátkem týdne představený nástupce Porsche Panamera bude v první vlně možné koupit ve verzích 4S, 4S Diesel a Turbo. Nejsilnější provedení má přitom v útrobách čtyřlitrový osmiválec se dvěma turbodmychadly o výkonu 405 kW (550 k) v kombinaci s pohonem všech kol a dvouspojkovým osmistupňovým automatem PDK. Tato Panamera obkroužila Nordschleife za 7 minut a 38 sekund, čímž se limuzína zařadila do elitní společnosti vybraných supersportů. Německý výrobce přesto chystá ještě rychlejší provedení.

Asi nepřekvapí, že vyšší výkon bude spojen s hybridní technologií. Již zmiňovaný čtyřlitrový osmiválec by se měl podle informací magazínu Motor Trend spojit s hybridními komponenty z 918 Spyder a posunout hranici maximálního výkonu Panamery na 522 kW (710 k) a točivého momentu na 1085 Nm. Těžko pochybovat, že by takto vyšperkovaný model neobjel Ring rychleji než verze Turbo S.

„918 Spyder se zadními sedadly,“ jak se vozu s pravděpodobným označením Turbo S Hybrid začalo přezdívat, ale nebude jediným hybridem v nabídce. Dostane se též na slabší Panameru S Hybrid s kompresorem dopovaným šestiválcem pod kapotou. Toto provedení bude alespoň na papíře vůbec nejúspornější Panamerou dneška. Podle zdrojů britského Autocaru se počítá rovněž s plug-in hybridní variantou, naopak prakticky vyloučeno je diesel-hybridní pohonné ústrojí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy