Buick LaCrosse dostane hybridní variantu, premiéru si odbude v Číně

Buick LaCrosse přichází také v hybridním provedení HEV. | foto: Buick

Na čínském trhu působí Buick, v kooperaci s partnerskou automobilkou SAIC, již od roku 1998. Za tu dobu si stihli Američané vybudovat velice slušnou pozici a prodat tam přes šest milionů automobilů. A to není zanedbatelné číslo, proto se není co divit, že ač je model LaCrosse HEV globálním, svůj debut zažije na autosalonu v Pekingu.

Na první pohled asi standardní LaCrosse od toho hybridního nepoznáte. Snad možná jen specifické logo výrobce, určené výhradně pro ekologická auta, a maska chladiče s aktivními lamelami prozrazují, že čistě spalovací motor pod kapotou asi čekat nelze.

Místo něj tam sídlí kombinace zážehové osmnáctistovky SIDI a elektromotoru, jemuž dodávají energii lithium-iontové akumulátory s kapacitou 1,5 kWh. Průměrná spotřeba se i kvůli speciálně upravené klimatizaci nebo elektrickému posilovači řízení pohybuje na hranici 4,7 l/100 km. Akcelerace z 0 na 100 km/h nicméně proběhne za slušných 8,9 sekundy.

LaCrosse HEV není prvním ekologickým modelem Buicku v Číně. Nabídka už totiž obsahuje LaCrosse eAssist a LaCrosse Eco-Hybrid. Především v porovnání s prvně jmenovaným má ale novinka o 35 procent nižší spotřebu paliva.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy