Ministerstvo obrany dostalo nové Hyundaie, soused z Boleslavi je zase maličký

Ministerstvo obrany bude nyní využívat osm Hyundaiů i40. | foto: Hyundai Motor Czech

Jihokorejský Hyundai, často sám sebou prezentovaný jako „ta pravá česká automobilka“ již několik let dodává vozy nejrůznějším státním institucím i orgánům státní správy. Nyní se k tomuto výčtu přidalo i ministerstvo obrany.

To se díky výběrovému řízení dočkalo hned osmi černých sedanů i40, z nichž dva jsou vybaveny zážehovým dvoulitrem GDI o výkonu 165 koní v kombinaci s manuální převodovkou, dva mají vznětovou sedmnáctistovku CRDi ve spojení se šestistupňovým manuálem a hned čtyřem tepe v útrobách 141koňová verze 1.7 CRDi se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou.

Vedle samotného ministerstva dostane vozy k užívání také Hradní stráž a Vojenský a ústřední archiv Praha. Prezident Hyundai Motor Czech Byung Kwon Sir uvedl: „Jsem rád, že po sto padesáti vozech Hyundai ix35, které jsme dodali Policii ČR a čtyřiceti vozech i30 kombi pro Městskou policii Praha si naše kvalitní a bezpečné vozy vybralo i Ministerstvo obrany ČR. Je to náš další příspěvek složkám pomáhajícím občanům České republiky.“

Připomeňme, že Hyundai i40 se na českém trhu prodává jako sedan či kombi ve výbavách Experience a Premium, přičemž v aktuálním ceníku najdete už pouze vznětovou sedmnáctistovku CRDi o výkonu 115 nebo 141 koní. Zatímco slabší motor má jen šestistupňový manuál, silnější specifikace může být vybavena i sedmistupňovým dvouspojkovým automatem. Základní cena je 654 990 korun, za kombi se připlácí 30 000 korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy