Kia Soul EV si připsala druhé prvenství v anketě Auto roku

Zcela nová Kia Soul EV v modelovém provedení 2015 získala ocenění Nejlepší nový vůz do města (‘Best New City Car’) od Asociace motoristických novinářů v Kanadě (AJAC). Slavnostnímu vyhlášení cen kanadské ankety Auto roku (Car of the Year) předcházelo týdenní testování označované jako TestFest, probíhající letos v říjnu u Niagarských vodopádů v Ontariu.

Hodnocení TestFest zahrnuje jízdy ‘za reálných podmínek’ na veřejných komunikacích – kde se motoristé běžně pohybují – aby údaje z testování a výsledky hlasování odpovídaly reálným potřebám potenciálních zákazníků. Výsledky vycházejí z jednotlivých bodových hodnocení od 73 motoristických novinářů, což je zárukou spravedlivého a objektivního srovnání. 

Nová Kia Soul EV je výsledkem několikaletého specializovaného výzkumu a vývoje a je to zároveň první bezemisní elektromobil, jenž se objeví na trzích celého světa. Elektromobil stojí v popředí programu ‘Čisté mobility’ automobilky Kia, v jehož rámci bude Kia v příštích letech nabízet zákazníkům z celého světa stále větší počet ekologicky šetrných dopravních prostředků.

Jako vítěz kategorie se zcela nová Kia Soul EV 2015 kvalifikovala i do soutěže k získání nejvyššího titulu Kanadské auto roku 2015 (AJAC 'Canadian Car of the Year'), jenž bude vyhlášen 12. února 2015 na kanadském mezinárodním autosalonu v Torontu. 

Zcela nový elektromobil Soul EV dále získal titul ‘Auto roku’ v Norsku, tedy zemi, která se pyšní celosvětově nejvyšším podílem elektromobilů na obyvatele. Kia Soul EV obdržela nejvyšší skóre z 10 přihlášených kandidátů, a to pro svůj pozoruhodný design, prostorný interiér a největší dojezd na jedno nabití ze všech testovaných elektromobilů. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy