Škoda Auto vyrobila v červnu rekordních 98 000 vozů

Škoda | foto: Škoda Auto

Tuzemská Škoda Auto zažívá velmi dobré časy. Celý rok 2014 se jí výrazně daří v květnu s 91 200 vozy si meziročně polepšila o 15,2%, v červnu se jí dařilo nejlépe ve své historii.

Každá automobilka se ráda pochlubí jek se jí daří, poslední roky, se chlubit může jen pár automobilek v Evropě. Mezi ně patří samozřejmě i tuzemská Škodovka. V Mladé Boleslavi mají nyní důvod k oslavě. V červnu zaznamenala rekordní počet vyrobených vozů. Přes 98 000 vozů vyrobených za měsíc červen je rekord firmy co se do počtu vyrobených vozů za měsíc týče.

Škoda Auto má své výrobní nebo montážní závody v Čechách, na Slovensku, v Rusku, v Číně a v Indii. Vozy montuje také u svých partnerů v Kazachstánu a na Ukrajině. Automobily s okřídleným znakem na kapotě si můžete koupit nejen v Evropě a Asii, ale také v Austrálii nebo v Jižní Americe.

Nejprodávanější model je samozřejmě Octavia ve své třetí generaci, tu následuje Fabie, kterou čeká koncem roku generační obměna. Vedení Škody Auto vsází na moderní a atraktivní modely, mezi které jistě zařadí novou Fabii, která má ve své třetí generaci nabídnout atraktivní design a určitou dávku individualizace.

Zdroj: Škoda Auto


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy