PSA Peugeot Citroën – továrna Rennes: Investice ve výši 90 milionů Euro do nového vozu segmentu C

psa peugeot citroën | foto: PSA PEUGEOT CITROËN

Výrobní ředitel Denis Martin a ředitel pro výzkum a vývoj PSA Peugeot Citroën Gilles Le Borane dnes při příležitosti zasedání podnikové rady v podniku v Rennes-La Janais oznámili, že do podniku bude směřovat investice určená na výrobu nového automobilu.

Tato investice ve výši 90 milionů Euro bude určená na výrobu vozu segmentu C pro značku Peugeot. Nový vůz nahradí současný Peugeot 5008.

Výroba bude využívat platformu EMP2, do jejíhož vývoje bylo investováno 630 milionů Euro. Výroba v Rennes bude zahájena v polovině roku 2016, na evropský i světový trh se vůz dostane na konci roku 2016.

Předpokládaný objem výroby dosáhne počínaje rokem 2017 celkem 70 000 kusů ročně, díky čemuž stoupne výroba v podniku na více než 100 000 vozů ročně.

Denis Martin při této příležitosti prohlásil: „Mám obrovskou radost, že mohu dnes potvrdit přidělení nového vozu do Rennes, což Philippe Varin přislíbil v listopadu 2012. Skupina se v rámci své nové sociální smlouvy pevně zavázala především k přidělování výroby nových vozů do francouzských továren. Přinášíme důkaz toho, že své závazky plníme.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy