Policie ČR bude dál nakupovat Fabie a Octavie

Octavia | foto: Škoda Auto

Společnost Škoda Auto dodá až 3500 vozidel Policii České republiky na základě vyhraného výběrového řízení na dodávku nových vozů.

Jedná se o modelové řady Škoda Fabia a Škoda Octavia. První dodávka by se měla uskutečnit v listopadu letošního roku.

Podmínky výběrového řízení splňují modely  Fabia, Fabia Combi, Octavia a Octavia Combi s třemi různými motorizacemi. Při výběru specifikace vozů byl kladen důraz na aktivní i pasivní bezpečnost a komfort posádky (elektronický stabilizační program, přední, boční i hlavové airbagy, klimatizace a další). Modely Octavia dodá Škoda Auto se speciální policejní úpravou a v novém barevném provedení. Součástí veřejné zakázky je i technické vybavení až 14 servisních míst Policie ČR a odpovídající školení pracovníků.

Policie České republiky a Škoda Auto plánují uzavřít smlouvu do konce června.

„Jsme velice rádi, že se nám podařilo v tenderu zvítězit a to nejen, protože jde o významnou zakázku, ale také, že uvidíme i nadále českou policii jezdit v českých vozech,“ uvedl Jan Procházka, vedoucí Regionu 1 – ČR, odpovědný za aktivity Škoda Auto v České republice.

Vozy značky Škoda slouží polici také v jiných zemích světa. Například v Polsku, na Slovensku, v Rakousku, Maďarsku, Velké Británii nebo v Izraeli.

Tisková zpráva Škoda Auto, a.s.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy