SEAT Altea Freetrack 2.0 TDI již v prodeji

Altea Freetrack | foto: Seat ČR

První stočtyřicetikoňové verze SEATu Altea Freetrack 2.0 TDI přicházejí do prodejní sítě autorizovaných prodejců značky SEAT. Řada modelů Freetrack je tak se třemi dostupnými motorizacemi kompletní.

Příchod verze s motorem 2.0 TDI o výkonu 103 kW (140 k) je reakcí na poptávku po dostupných a současně úsporných modelech, které zvládnou mnohem více než jen jízdu po běžné silnici. V případě Altey Freetrack je kombinován známý vznětový čtyřválec TDI s pohonem všech kol s elektronicky řízenou mezinápravovou spojkou Haldex.

Pružný vznětový motor s přímým vstřikováním paliva produkuje pouze 171 gramů CO2 na 1 km jízdy a je standardně dodáván s filtrem pevných částic DPF, který účinně zachytává většinu sazí přirozeně produkovaných každým vznětovým motorem.

SEAT Altea Freetrack 2.0 TDI (103 kW) se na českém trhu prodává za 789 900 Kč. Bez dalších příplatků v terénní Altee naleznou zákazníci bohatou výbavu čítající všechny důležité bezpečnostní prvky. Patří sem mj. ABS, TCS, ESP + DSR a brzdový asistent, kontrola tlaku v pneumatikách, přední, boční a hlavové airbagy. Z praktických a komfortních prvků je ve standardní výbavě například palubní počítač, rádio s CD a MP3 přehrávačem a ovládáním na volantu, konektor pro připojení externího hudebního přehrávače, dvouzónová klimatizace, vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, eloxované střešní podélníky, kůží potažený volant a rukojeť řadicí páky, mlhové světlomety, automatické stěrače, funkce světlometů ´coming home´, úchyty ISOFIX pro dětské sedačky nebo kola z lehkých slitin a pneumatiky s rozměrem 225/50 R17.

Altea Freetrack má na palubě také nový navigační systém SEAT Mediasystem s velkou 6,5palcovou obrazovkou s rozlišením VGA (800x400 b) a pevným diskem s kapacitou 30 Gb, který podporuje rychlý výpočet jízdní trasy. Mapová báze už není postavena na načítání dat z CD, ale využívá data na DVD se šestinásobnou kapacitou.

Zdroj: Tisková zpráva Import VOLKSWAGEN Group

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy