Passat BlueMotion je World Green Car 2008

Volkswagen | foto: Volkswagen

Passat BlueMotion je jedním z nejohleduplnějších vozů k životnímu prostředí. Tak ve čtvrtek 20. března v New Yorku rozhodla mezinárodní porota ankety „World Car of the Year Awards“. Cenu za Volkswagen převzal pan Wolfgang Hatz,

vedoucí vývoje pohonných jednotek koncernu Volkswagen: „Passat BlueMotion je se svou spotřebou 5,1 litru nafty jedním z nejekonomičtějších vozů své kategorie, a to za dostupnou cenu. Značka ‚BlueMotion‘ se postupně stává vzorem pro celou novou generaci úsporných vozů. Jsme proto pyšní na to, že porota „World Car of the Year Awards“ ocenila naši snahu.

Volkswagen v současné době nabízí sedm modelů BlueMotion, jejichž řady se již brzy rozšíří na deset. Passat patří k největším vozům, které tuto technologii využívají – kromě nízké spotřeby, se tak může pochlubit i nízkou hodnotou emisí CO2, které činí pouhých 136 g/km. Podobně excelentní hodnoty spotřeby (5,2 l / 100 km) a emisí (137 g/km) nabízí i Passat Variant BlueMotion. Oba vozy pohání motor 1.9 TDI (77 kW / 105 k).

Passat BlueMotion svedl v anketě „World Green Cars 2008“ úspěšný souboj s několika hybridními modely a také s vozem poháněným palivovými články. Předání ceny proběhlo v rámci autosalonu v New Yorku, který probíhá od 19. do 30. března 2008, a porota se skládala z novinářů z 24 zemí.

Zdroj: Tisková zpráva Import VOLKSWAGEN Group, s.r.o.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy