Prioritou TPCA v roce 2008 jsou zamestnanci

TPCA | foto: Archiv AutoRoad.cz

Kolínská automobilka TPCA dnes predstavila své vize pro letosní rok, který bude ve znamení neustálého zlepsování. Strategie zasáhne jak oblast lidských zdroju, tak i výrobu a ochranu zivotního prostredí.

"TPCA má za sebou dalsí úspesný rok, kdy prekrocila plánovanou kapacitu 300.000 vozu vyrobených behem jednoho roku. Za rekordním výsledkem stála rada zlepsení v organizaci výroby a tím minimalizace prostoju," uvedl na dnesní tiskové konferenci Nicolas Guibert, výkonný viceprezident TPCA. "Výsledek výroby nad hranicí 300.000 vozu rocne ocekáváme i v letosním roce," dodal Guibert.
 
Vedení automobilky vyhlásilo rok 2008 rokem zlepsování pracovních podmínek. "V letosním roce se zameríme na oblast péce o zamestnance i mimo továrnu. Pripravujeme napríklad nadstandardní zdravotní péci pro nase zamestnance," rekl Jasuhiro Takahasi, prezident TPCA.

Pracovní podmínky se v TPCA zlepsí také díky nárustu mezd od 1. dubna 2008 o 7 procent. Vyplývá to z kolektivní smlouvy uzavrené mezi TPCA a odborovou organizací 4. brezna 2008. Prumerná mzda na nejnizsí delnické pozici se tím zvýsí na 21.500 korun. Navíc zamestnanec získá v benefitovém systému Z-konto 2000 korun (po roce v TPCA mesícne dalsích 1000 korun). Letos navíc dojde k rozsírení nabídky zamestnaneckých výhod a sluzeb, na které mohou zamestnanci prostredky z benefitového systému vyuzít.
Dalsí oblastí, které se bude TPCA v letosním roce venovat je ochrana zivotního prostredí. V uplynulých letech vysázela v areálu továrny 30 tisíc stromu a stromku, které výrazne prispejí k ochrane prostredí v okolí automobilky. Velký prínos v minimalizaci vlivu na zivotní prostredí má propracovaný systém odpadového hospodárství podporující recyklaci odpadu. V roce 2008 jsou plánovány projekty na vyuzití obnovitelných zdroju energie. Na strese továrny se objeví solární panely slouzící k ohrevu uzitkové vody. Snízí se tím spotreba plynu a tím i emise skleníkových plynu do ovzdusí. TPCA jiz na podzim roku 2007 instalovala na strechu svarovny rekuperacní jednotku vyuzívající odpadní teplo k ohrevu cerstvého vzduchu privádeného do provozu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy