Toyota bude spolupracovat s Isuzu

Toyota | foto: Toyota

Společnosti ISUZU MOTORS LIMITED (Isuzu) a TOYOTA MOTOR CORPORATION (TMC) oznamují, že uzavřely základní dohodu o obchodní spolupráci při vývoji, výrobě a prodeji malých dieselových motorů.

Společnosti Isuzu a TMC uzavřely v listopadu loňského roku předběžnou smlouvu, ve které se zavázaly prozkoumat možné synergické výhody obchodní spolupráce při vzájemném využívání svých vedoucích kapacit na poli výzkumu, vývoje a výroby i vzájemném doplňování znalostí v oblasti vývoje technologií. V mezidobí provedly obě společnosti šetření s cílem dosáhnout dohody na konkrétních podrobnostech obchodní spolupráce.

Firmy budou vyvíjet motor o zdvihovém objemu 1,6 litru s hliníkovým blokem válců. Tento agregát bude určen pro vozy Toyota prodávané na evropských trzích. Obě společnosti využijí své technické schopnosti a odborné znalosti při vývoji motoru, který snese ta nejpřísnější světová měřítka.

Isuzu a TMC zahájí rozhovory o podrobnostech spolupráce při vývoji, výrobě a prodeji dieselového motoru, nicméně hlavní úlohu bude mít většinou firma Isuzu. Výroba by měla být zahájena kolem
r. 2012.

Obě společnosti mají v úmyslu pokračovat v rozhovorech o vytvoření komplexního rámce pro spolupráci, který přispěje k dlouhodobé konkurenceschopnosti i rozvoji obou stran.

Zdroj: Tisková zpráva TOYOTA MOTOR CZECH spol. s r.o.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy