Roomster Family Tour skončila

Roomster | foto: Archiv AutoRoad.cz

Po 15 520 kilometrech 35 evropskými zeměmi dorazil mistr světa v úsporné jízdě Gerhard Plattner s vozem Škoda Roomster 1.4 TDI 59kW do Mladé Boleslavi a dosáhl tak cíle své jízdy s názvem „Roomster Family Tour“. Během čtyř týdnů nakonec za pohonné hmoty utratil jen 752 eura.

Plně naložený Roomster se v průměru spokojil s 4,5 litry na 100 kilometrů – a to při průměrné rychlosti 78 km/h. Z původních 1000 EUR ještě zůstalo 248 EUR.

Gerhardu Plattnerovi se při této zkoušce podařilo podat působivý důkaz, že i plně naložený Roomster (pomocí figurín s reálnou váhou) může mít nízkou spotřebu a nemusí být překážkou v silničním provozu.

Do servisu jel během své okružní cesty Evropou pouze, když potřeboval vyměnit čelní sklo po nárazu kamene u Říma.

Trasa úsporné cesty Gerharda Plattnera se Škodou Roomster 1.4 TDI vedla přes Mladou Boleslav, Hamburg, Amsterdam, Brusel, Londýn, Paříž, Luxemburg, Ženevu, Andorru La Vellu, Barcelonu, Monte Carlo, Vatikán, San Marino, trajektem přes Ancona-Igoumenitsu, Thessaloniki, Skopje, Edirne, Bukurešť, Brasov, Bělehrad, Budapešť, Záhřeb, Lublaň, Vídeň, Bratislavu, Užhorod, Varšavu, Vilnius, Rigu, Tallinn, St. Petersburg, Helsinky, trajektem Helsinky-Stockholm, Oslo, Kodaň, Rostok, Berlín konec v Mladé Boleslavi

Dalšími projekty zaměřenými na ekonomickou jízdu a ekologii, které Škoda Auto podporuje jsou Ecodriven a EconomyRun.

Zdroj: Škoda Auto, a.s.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy