Mitsubishi Pajero Evolution vytvořené z písku

Pajero | foto: Mitsubishi Motors

až do 2. září letošního roku je možné v bývalých prostorech Floriade flower show shlédnout impozantní sbírku pískových soch. Na počest vítěze dakarské rallye je k vidění také socha vozu Mitsubishi Pajero – dvanáctinásobného vítěze Rallye Dakar.

Tématicky je festival pískových soch zaměřen ke 400. výročí narození Michiela de Ruytera. Šedesát umělců z celého světa přijalo výzvu, aby ztvárnili život holandského námořního hrdiny, a to formou umění z písku. Výsledkem je historie jeho života ztvárněná ve 150 sochách z písku. Organizátor se také rozhodl, že na počest sponzora festivalu, společnosti Mitsubishi, nechá vytvořit také model vozu Mitsubishi Pajero Evolution v téměř ”životní” velikosti. Je to právě ten vůz, díky němuž v lednu Mitsubishi dokázalo již po dvanácté v rámci 25 startů zvítězit v legendární Rallye Dakar. To samo o sobě je významné, ale vítězství bylo o to důležitější, že bylo sedmým po sobě jdoucím. 

Životní historie námořního hrdiny Michiela de Ruytera a socha vítězného vozu z rallye Dakar budou ve výstavním centru Expo Haarlemmermeer v Vijfhuizen k vidění do 2. září. Festival je otevřen denně od 10.30 hod. do 18.00 hod. Pro více informací můžete navštívit www.zandsculpturenfestival.nl

Zdroj: Tisková zpráva Mitsubishi Motors CZ

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy