Další ocenění pro Alfu Brera

Brera | foto: Alfa Romeo

Ke spojení srdce a rozumu došlo v anketě časopisu What Diesel Car? a výsledkem je volba modelu Alfa Brera „Nejlepším sportovním kupé“ ve výročních cenách tohoto časopisu.


Vybraní soupeři byli např. BMW 335d a Honda Civic Type S, ale Alfa Brera je deklasovala především v oblasti vzhledu. Jeden z porotců se dokonce nechal slyšet: „Z hlediska vzhledu je Brera jasným lídrem ve své třídě.“. Další porotce zhodnotil Breru slovy: „Jízda v ní vás vezme za srdce. Bude to začátek milostné aférky, která začne jemným brněním a úsměvem ve tváři...“. Brera zrychlí z 0 na 100 km/h za příjemných 8,1 s a jede maximální rychlostí 230 km/h.

Alfa Brera 2,4 vybavená dvousetkoňovým motorem 2,4 JTDm 20v měla svůj debut na loňském Ženevském autosalonu. Tento nový motor je odvozen od známého motoru 2,4 JTD 20v s technologií Common Rail, avšak se zvýšeným výkonem na litr s hodnotou 84 koní/litr. Tato jednotka ale nabízí i další výhody - tišší studené starty a skvělou dynamiku, díky výkonu 147 kW / 200k při 4000 ot/min a dostatečný točivý moment 400 Nm již při 2000 ot/min.

Pro maximální výkon je motor vybaven čtyřmi ventily na válec ovládanými hydraulicky, technologií přímého vstřikování Multijet a turbodmychadlem. Vysokého výkonu je dosahováno také pomocí technologie Common Rail se vstřikovacími tlaky o hodnotě až 1600 barů. Pro ochranu životního prostředí je tento motor sériově vybaven filtrem pevných částic.

zdroj: Afa Romeo

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy