Mrazy uhodily, čeští řidiči vzali internetové obchody útokem

Ilustrační foto | foto: Auto Kelly

Zájem o startovací kabely, nabíječky a startovací boxy na internetu vzrostl v posledním týdnu proti listopadu o 210 procent. Poptávka po autobateriích se zvýšila o 80 procent. Vyplývá to podle ČTK z údajů internetového srovnávače Heureka.cz.

"Meziročně je zájem o tento sortiment srovnatelný, a pohybuje se jednotky procent nad loňským rokem," řekl šéf analytiků Heureky Michal Buzek.

Zájem o zimní výbavu a servisní služby spojené s příchodem sněhu a mrazů letos podle vyhledávače servisů GetFix rapidně roste. "Oproti minulému roku se řidiči o svoji bezpečnost v zimě starají zhruba o čtvrtinu více. Letos například začali více poptávat bezpečnější pneumatiky. Větší část z nich je ochotna připlatit i za dražší a bezpečnější s označením A. Je to dáno i dřívějším příchodem sněhu a mrazu do měst," uvedl ředitel GetFixu Stanislav Toman.O desítky procent se podle něj zvýšil rovněž počet výjezdů servisních techniků a odtahových služeb.

Internetový obchod Mall.cz zaznamenal dvojnásobný nárůst prodejů u nabíječek autobaterií, startovacích kabelů, ale také i u sněhových řetězů. "Do nákupních košíků s vánočními dárky nyní zákazníky také velmi často přihazují škrabky na okna. Zákazníci se po poslední sněhové nadílce pravděpodobně obávají poctivé zimy a ve velkém začali objednávat například hrabla na sníh, jejichž prodeje vzrostly dvojnásobně a expedujeme jich nyní stovky kusů," dodala mluvčí Mall.cz Pavla Hobíková.

Teploty v Česku v posledním týdnu klesly výrazně pod bod mrazu a sněžilo. Mrazivé počasí by mělo přetrvat do příštího týdne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy