Bridgestone podporuje bezpečnost na našich silnicích

Braňo Porubčan, 26. května 2009, 15:04 Google+

Každoroční výsledky bezpečnostní kampaně „Přemýslej, než vyjedeš“ pořádané společností Bridgestone ve spolupráci s nadací FIA a národními automobilovými kluby v zemích EU ukazují, že každý třetí motorista běžně jezdí na podhuštěných pneumatikách nebo na pneumatikách s nedostatečnou hloubkou dezénu, případně má na svém vozidle oba tyto nedostatky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bridgestone

Bridgestone | foto: Archiv AutoRoad.cz

Sdílejte článek

Tato nelichotivá čísla přiměla firmu Bridgestone k dalším aktivitám s cílem zvýšit povědomí motoristické veřejnosti o značném vlivu stavu pneumatik na bezpečnost, ekologii a hospodárnost provozu. České zastoupení firmy Bridgestone proto aktivně podporuje například unikátní pětidílnou bezpečnostní akci Mogul Safety Cup 2009, která probíhá od února 2009. Motoristická veřejnost se může ještě přihlásit na poslední termín, jenž připadá na první červnový víkend.

Během čtyř víkendů Mogul Safety Cup na okruhu v Sosnové zkontrolovali odborníci firmy Bridgestone pneumatiky u 553 automobilů s následujícími výsledky:

- 23 vozidel (4,2 % všech kontrolovaných vozů; 43 pneumatik) mělo hloubku vzorku na hranici zákonného minima (mezi 1,6 a 3 mm),

- 5 vozidel (0,9 %; 6 pneumatik) mělo hloubku vzorku pod zákonnou hranicí (pod 1,6 mm),

- 55 vozidel (9,9 %; 116 pneumatik) mělo nízký tlak v pneumatikách,

- 13 vozidel (2,4 %; 33 pneumatik) mělo tlak v pneumatikách příliš vysoký.

„Jedná se o výsledky vysoce nad celorepublikovým průměrem, který vychází z našich dosavadních měření. Myslím si, že je to ovlivněno jednak složením účastníků kurzu – jsou to spíše lidé, kterým na bezpečnosti záleží – ale hlavně tím, že měření probíhala současně s obdobím přezouvání ze zimních pneumatik na letní nebo těsně po něm, takže většina lidí přijela na nově přezutých pneumatikách,“ komentuje relativně dobré výsledky měření během prvních čtyř víkendových akcí Mogul Safety Cup na okruhu v Sosnové Jaroslav Třetina, marketingový specialista společnosti Bridgestone CR.

V rámci bezpečnostní kampaně „Přemýšlej, než vyjedeš” bylo v letech 2005, 2006 a 2007 v České republice celkově zkontrolováno 4766 automobilů, z nichž mělo zbývající hloubku dezénu pod zákonnou hranicí 4,7 % kontrolovaných vozů a na hranici zákonného minima (1,6 až 3,2 mm) 10,1 % vozů. Nízký tlak v pneumatikách mělo 33,6 % kontrolovaných vozů a naopak příliš vysoký (nad 2,7 baru) 4,2 % vozů.

Mogul Safety Cup patří mezi největší bezpečnostní akce určené pro českou motoristickou veřejnost. Organizace probíhá pod záštitou Policie ČR a Besipu a za podpory celé řady sponzorů a partnerů. Zájemci o účast v praktickém výcviku bezpečné jízdy s bohatým doprovodným programem pro celou rodinu se musí pouze zaregistrovat na internetových stránkách www.mogulsafetycup.cz. Účast na akci Mogul Safety Cup 2009 je zcela zdarma. Řidiči se v Sosnové mohou naučit základům bezpečné jízdy včetně zvládání krizových situací. Poslední páté kolo Mogul Safety Cupu se v Sosnové koná ve dnech 6.-7.6. od 8:30 h. Všichni motoristé jsou srdečně zváni. Návštěvníci se mohou těšit nejen na tradiční program těchto kurzů, ale i na prezentaci policejní techniky a slavnostní zakončení prvního ročníku Mogul Safety Cupu za přítomnosti zástupců jednotlivých partnerů. Chybět samozřejmě nebude ani stan společnosti Bridgestone, v němž si mohou zájemci nechat zkontrolovat obutí svého automobilu. Získají zde rovněž informace o tom, jak správně pečovat o pneumatiky, aby nebyla ohrožena bezpečnost silničního provozu a zbytečně se nezvyšovalo zatížení životního prostředí a rodinného rozpočtu.

Vytisknout

Diskuze: Bridgestone podporuje bezpečnost na našich silnicích

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

GT

Studie GTbyCITROEN v depozitáři nezůstane

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud