HONDA CIVIC TYPE R novým SAFETY CAR pro WTCR

Petr Boháč / AutoRoad.cz, 30. června 2020, 11:08 Google+

Model HONDA CIVIC TYPE R LIMITED EDITION JE OFICIÁLNÍM BEZPEČNOSTNÍM VOZEM (SAFETY CAR) NA SVĚTOVÉM POHÁRU CESTOVNÍCH VOZŮ (WTCR) PRO ROK 2020

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Honda Civic Type R

Honda Civic Type R | foto: Honda ČR

Sdílejte článek

Nový model Civic Type R Limited Edition se stane oficiálním bezpečnostním vozem (safety car) pro rok 2020 na Světovém poháru cestovních vozů FIA (WTCR) – díky tomu bude společnost Honda při přípravě letošní sezóny v čele jak bezpečnosti, tak soutěžního klání.

 

Model Honda Civic Type R Limited Edition, který byl představen v únoru v milánském sídle společnosti JAS Motorsport, jež je dlouhodobým spolupracovníkem a oficiálním partnerem v oblasti motoristického sportu, je jednou ze dvou nových variant, které budou přidány do modelové řady Type R pro rok 2020 a představuje nejextrémnější verzi ikonického hatchbacku, která kdy byla vyrobena.

img-responsive

Honda Civic Type R | foto: Honda ČR

Byla vyvinuta v souladu s tradicí modelu Type R a zaměřuje se zejména na výkonnost na trati. Je vybavena stejnými špičkovými technologiemi aktivní bezpečnosti a asistence řidiče, které pomohly získat nejvyšší hodnocení v testech Euro NCAP řadě Honda Civic, která zahrnuje standardní model Type R, na kterém je založen závodní speciál Honda Civic Type R TCR.

 

Model Type R Limited Edition se bude coby bezpečnostní vůz (safety car) pyšnit skvělým designovým lakováním v barvě „Sunlight Yellow“, ve které bude tento dynamický hatchback s pohonem přední nápravy rovněž k dispozici zákazníkům.

 

Kromě funkcí, které optimalizují výkon na trati, jako jsou lehká 20palcová litá kola BBS, pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup-2, dvoudílné plovoucí brzdové kotouče a upravené tlumiče, přispívá minimalistický interiér modelu Limited Edition ke snížení hmotnosti o 47 kg v porovnání s modelem Type R ve specifikaci GT.

Model Limited Edition si zachová výkonný 2,0litrový motor VTEC Turbo řady Type R, který má maximální výkon 320 PS při 6 500 ot./min. a maximální točivý moment 400 Nm. Zrychlení 0–100 km/h dosáhne za 5,7 sekundy.

Designové lakování pro bezpečnostní vůz (safety car) Civic Type R je inspirováno agresivní myšlenkou stojící za tímto sériovým vozem a jejím autorem je belgický umělec Vanuf, který již navrhoval mnoho oficiálních designů lakování pro společnost Honda v rámci soutěží cestovních vozů.

 

Sezóna Světového poháru cestovních vozů (WTCR) 2020 se bude skládat z šesti podniků na různých okruzích v Evropě a bude zahájena na okruhu Salzburgring v Rakousku o víkendu 12.–13. září. Závodit budou čtyři vozy Honda Civic Type R TCR – dva za tým ALL-INKL.COM Münnich Motorsport a další dva za tým ALL-INKL.DE Münnich Motorsport.

 

img-responsive

Honda Civic Type R | foto: Honda ČR

François Ribeiro, vedoucí pro akce v televizní síti Eurosport a promotér Světového poháru cestovních vozů (WTCR), k tomu řekl: „společnost Honda má v závodech Světového poháru cestovních vozů FIA bohatou historii a její dlouhodobý závazek v této kategorii je na špičkové úrovni, takže jsme rádi, že můžeme přivítat společnost Honda jako nového partnera, který na Světovém poháru cestovních vozů FIA poskytne model Civic Type R Limited Edition jako bezpečnostní vůz (safety car). Mít jako oficiální bezpečnostní vůz (safety car) ikonický model Honda Civic Type R, který má vynikající bezpečnostní hodnocení, sportovní a dynamické kvality a je cenově dostupný, je dokonale v souladu s hlavními myšlenkami Světového poháru cestovních vozů (WTCR).“

Vytisknout

Diskuze: HONDA CIVIC TYPE R novým SAFETY CAR pro WTCR

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Toyota Tundra

Tato upravená Toyota Tundra vám pomůže přežít i zombie apokalypsu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud