ACA Škoda Autoklub Team v Krumlově stříbrný

RallyZone.cz, 22. května 2019, 19:40 Google+

Další velký úspěch a premiérové druhé místo v absolutním pořadí můžou slavit Filip Mareš s Janem Hlouškem. Posádka ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu v letošním ročníku Rallye Český Krumlov projela cílovou rampou hned za tovární škodovkou Jana Kopeckého. Na oslavu ale není moc času. Už ve středu čeká na Filipa s Honzou šotolinový test před Lotyšskou Rally Liepaja.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Český Krumlov (CZE)

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Sedmačtyřicáté pokračování jihočeské Rallye Český Krumlov provázelo příjemné jarní počasí, přestože seznamovací jízdy posádky absolvovaly v dešti a zimě. Krumlov je proslulý prudkými a nečekanými přeháňkami, které i v loňském roce změnily místní tratě k nepoznání. Počasí se ale své hlavní role pro letošek vzdalo, o to větší dramata se však odehrávala na rychlostních zkouškách.

Na čele se už od prvních ostrých kilometrů rozhořely těsné souboje o každou vteřinu, do nichž výrazně promlouvala i Fabia R5 ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu. Úvodní den soutěže zakončili Filip s Honzou na průběžné třetí příčce, když za vedoucím duem Kopecký - Dresler zaostávali o 9,9 vteřiny. „Dnes bylo hodně těžké dostat se do správného tempa. Nebyl jsem ve své kůži a naše jízda nebyla úplně podle našich představ," nechal se v pátek večer slyšet Filip a Honza jej ze sedačky spolujezdce doplnil: „Dosahované časy byly ale od začátku dobré a nyní, v nočních průjezdech, se dostavil i ten správný pocit."

V sobotu pak pokračovala velká přetahovaná mezi posádkou ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu a dvojicí Pech – Uhel. V desátém testu se Mareš s Hlouškem posunuli před své soupeře na druhé místo, které k radosti svých fanoušků udrželi až na cílovou rampu v českokrumlovské Jelení zahradě. Napínavý závod tak Filip s Honzou dokončili na druhém místě absolutního pořadí. „Těší nás, že jsme dokázali navázat na výkon ze Šumavy. Z naší jízdy máme zase o kousek lepší pocit a už teď se těšíme na další pokračování mistráku! Po celý závod jsem se mohl spoléhat na stoprocentního spolujezdce, skvělou techniku, tým i pneumatiky a fantastické fanoušky," usmíval se v cíli závodu semčický jezdec. "A jelikož jsme kromě druhého místa splnili i cíl nepoškodit naší Fabii R5, už tento víkend se v jejím kokpitu představíme na šotolinovém podniku FIA ERC v Lotyšsku," prozradil zajímavou informaci Honza Hloušek.

S výsledkem byl spokojený také Roman Kresta, jehož tým měl ihned po Krumlově hodně napilno, aby Filipovu Fabii přestrojil na šotolinovou verzi před Rally Liepaja: „Filip má za sebou velmi dobře zvládnutý Krumlov. Z vlastní zkušenosti vím, jak je náročný a extrémně rychlý na suchu. Vlhká místa v lesních úsecích to ještě ztěžují. Filip s Honzou jeli po celou dobu konstantní tempo, srovnatelné s Václavem. Druhé místo si vybojovali a plně si ho zaslouží. Pro náš tým ale práce zdaleka neskončila. Hned v neděli jsme Fabii přestavěli na šotolinovou verzi a teď už je na cestě do Lotyšska,"

Druhé místo v náročné Rallye Český Krumlov, přineslo ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu posun na druhou příčku také v průběžném pořadí MČR. Na případné oslavy ale nemá posádka ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu ani pomyšlení. Už v úterý odjíždí do Lotyšska na šotolinovou Rally Liepaja, kde poměří své síly s evropskou špičkou.

Zdroj: Media Filipa Mareše

Vytisknout

Diskuze: ACA Škoda Autoklub Team v Krumlově stříbrný

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Český Krumlov (CZE)

V krumlovském waterloo zvítězil René Dohnal

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud