Úspěšná šňůra CERS rally teamu v Příbrami přerušena

Miroslav Vebr, 18. října 2018, 13:04 Google+

Každá úspěšná šňůra je jednou přerušena a přesně toto pořekadlo platí i pro CERS rally team. Zlínský tým má na svém kontě více jak čtyřicet závodů, kdy posádka nemusela odstoupit pro technickou závadu. Stopku šňůře vystavila Rally Příbram a vadná vodní pumpa.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Příbram (CZE)

Rally Příbram (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

CERS rally team nabízí pronájmy soutěžních vozů. V minulosti se jednalo například o Hondu Civic Vti, Citroën C2 R2 Max, Citroën DS3 R3T Max nebo současný klenot dílny Ford Fiesta R5. Za volanty těchto vozů se postupně vystřídalo několik začínajících i zkušených jezdců. Za mnohé můžeme vzpomenout například Pavla Vedru, Jaromíra Tarabuse, Pavla Valouška nebo Václava Kopáčka. Zatím posledním jezdcem, který si Citroën DS3 R3T pronajal, byl Patrik Janeček na SVK Rally Příbram. Ten byl společně s tátou Bedřichem a dé es trojkou zařazen do třídy 5. Českokrumlováci tuto třídu vedli, ovšem cílové rampy se nedočkali. Po 7. RZ odstoupili pro technickou závadu. „Závod byl pro nás velice složitý, jelikož se nám nepodařilo testovat tak, jak jsme plánovali, a první rychlé svezení bylo až na shakedownu, kde jsme najeli slabých šest kilometrů. Skok z enkového clia byl veliký, ale Ondřej do nás vložil důvěru, a tudíž bylo na mně se s tím poprat. Na první rychlostce nám dokonce při ostré levé auto chcíplo, ale žádný učený z nebe nespadl a jelo se dál. Kilometr od kilometru to šlo lépe a lépe a jsem si jistý, že kdyby se nestala závada, která byla neovlivnitelná jak ze strany posádky, tak CERS rally teamu, začaly by padat jiné časy a mohli jsme konkurovat nejen ve třídě, ale i jinde. Nicméně tohle k rally patří a mně nezbývá nic jiného, než se těšit na další kilometry s tímto vozem pod vedením Ondřeje Bisahy. Ondrovi i klukům z týmu děkuji za umožnění startu v Příbrami,“ uvedl na adresu příbramského závodu Patrik Janeček. Patrik se svým tátou odstupovali z vedoucího místa ve třídě 5.

Pro zajímavost stojí za to zmínit, že i přes několik jezdců za volantem, tudíž několik rozdílných přístupů k autu, neměl citroën technické výpadky. Svědčí to o přístupu a přípravě týmu na jednotlivé soutěže. „Jsme malý privátní tým, který buduje svou pověst servisní organizace a nájemce vozů teprve chvíli. Pár let jsem závodil sám, než se poprvé pronajalo auto. S tím se začalo v roce 2014 a nutno říct, že pronájmy nejsou vždy jednoduchá záležitost. Upřímně přiznám, že jsem z té práce kolem pronájmu hotový úplně stejně, ne-li více, jako kdybych sám závodil. Je zde velká odpovědnost a při závodě panuje stejné napětí, jako kdybych seděl za volantem já. V podstatě všichni nájemci jsou kamarádi, takže v závodě jim držíme palce. Auta jsou nabušená složitou technikou a elektronikou a je tedy možnost, že se něco pokazí. Jsem proto vždy nesmírně pyšný na kluky z týmu, že auta, která jsme pronajímali nebo připravovali klientům na závody, nikdy neměla technické závady. Teda až do letošní Příbrami…,“ ohlédl se za prací týmu Ondřej Bisaha. „Naši DS3 R3T potkala naprosto ojedinělá závada v podobě vysypané vodní pumpy. Vysoká teplota na přejezdu kousek před startem do poslední rychlostní zkoušky sobotní etapy Patrika a Bedřicha zastavila. Je mi to moc líto a věřím, že pro kluky nachystáme krásný test před dalším společným závodem, kterým bude Pražský rallysprint,“ doplnil kroměřížský jezdec. Jedna úspěšná etapa CERS rally teamu byla přerušena, ale lidé okolo Ondřeje Bisahy věří, že nastartují novou a mnohem delší.

Vytisknout

Diskuze: Úspěšná šňůra CERS rally teamu v Příbrami přerušena

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Esapekka Lappi mění tým a míří do Citroënu

Lappi míří do Citroënu a bude tak v roce 2019 parťákem Ogiera

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud