Prokop o testu C4WRC: Citroen jsme nezklamali

iM2, 30. listopadu 2008, 12:27 Google+

V prostředí velšského soutěžáckého komplexu Sweet Lamb si dvojice jihlavského týmu Jipocar Racing Martin Prokop – Jan Tománek „vybrala“ letošní prémii za třetí místo v juniorském šampionátu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin - Tománek, Jan

Prokop, Martin - Tománek, Jan | foto: www.martinprokop.com

Sdílejte článek

Po nevydařené první polovině sezony se mohlo zdát, že Martin Prokop na motivační program značky Citroën letos nedosáhne. Závěr sezony, okořeněný trojicí vítězství ve Finsku, v Katalánsku a na Korsice však zachránil alespoň třetí prémii, celodenní test se speciálem kategorie WRC francouzské značky.

 „Už v létě jsem začal tušit, že se asi nepovede zaujmout lepší pozice v juniorském šampionátu, přesto byl tento test určitým zadostiučinění za druhou polovinu sezony. C4 WRC je určitě nejlepší technika s jakou je možné se dnes svést. Byl jsem rád, že jsem se velmi brzy s autem dokázal sžít a maximálně ho využít, což byla zajímavá zkušenost a samozřejmě pěkný zážitek,“
přiznal Martin Prokop.

 Martin Prokop s Janem Tománkem absolvovali téměř sto padesát ostrých kilometrů na technické šotolinové trati ve středním Walesu. Po celý den jim byl k dispozici jeden z nejlepších vozů současnosti, speciál pětinásobného mistra světa Sebastiena Loeba, Citroen C4 WRC.

 „Určitě to bylo mnohem lépe zvolené místo než loni s xsarou. Ve Francii byla trať hodně jednoduchá a nezajímavá, tady byla více podobná tratím Britské rally, spíše technická, ale nechyběly i rychlejší pasáže, kde se dala otestovat funkčnost brzd. Vůbec se nedivím, že se zde pravidelně před velšským závodem schází většina továrních týmů. Nedávno tu jezdil i Loeb či tovární tým Subaru,“ uvedl jihlavský jezdec.

Česká dvojice strávila kilometry za volantem shodného speciálu, který v minulých dnech na stejné trati vodil třeba juniorský šampión Sebastien Ogier či ruský talent Jevgenij Novikov. „Večerní hodnocení testu společně s hlavních technikem pro nás dopadlo výtečně. Osobně jsem byl s jízdou maximálně spokojen, naším vystoupením jsme nezklamali ani vedení francouzského týmu v čele se Simonem Jean-Josephem. Byl jsem rád, že auto dělalo to, co jsem chtěl já. Po prvních kilometrech jsem dostal z prvních dat nějaké tipy, jak auto ještě lépe využívat, což jsem se v dalším průběhu snažit naplnit a dále se zlepšit. Konečná data vyzněla ve srovnání s jinými jezdci, jenž v tomto týdnu s Citroënem C4 WRC rovněž jezdili, určitě příznivě,“ uzavřel český zástupce v MS.

Tisková zpráva: martinprokop.com
Vytisknout

Diskuze: Prokop o testu C4WRC: Citroen jsme nezklamali

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Loprais, Aleš

Cesta na Dakar vede přes Le Havre…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud