Hyundai získalo další ocenění za inovace, především za alternativní pohony

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 23. ledna 2019, 13:14 Google+

Hyundai si z letošního slavnostního vyhlášení výsledků soutěže „Car of the Year“ (Vůz roku) odnesl celkem čtyři ocenění „What Car? Awards“. Z toho tři ocenění byla udělena za inovace v oblasti vozidel s alternativními pohony. Nejprestižnější ocenění za techniku, „Technology Award“, bylo značce Hyundai předáno za její práci na elektrifikaci a vývoji technologie palivových článků na vodík.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hyundai získal čtyři ocenění „What Car? Awards,“ především díky inovacím

Hyundai získal čtyři ocenění „What Car? Awards,“ především díky inovacím | foto: Hyundai

Sdílejte článek

„Hyundai zvítězil nejen z toho důvodu, že vyrábí elektromobil s nejdelším dojezdem v reálném provozu, který jsme dosud testovali [KONA Electric], ale také za průkopnickou práci v rámci vývoje technologie vodíkových palivových článků, která by mohla jednoho dne nabídnout zákazníkům automobil s delším dojezdem na elektrický pohon bez potíží s nabíjením akumulátorů,“ poznamenal tým časopisu What Car?.

Hyundai nabízí jedinečnou produktovou řadu, která zahrnuje vozidla s pohonem na benzin i naftu, hybridní verze s možností vnějšího nabíjení i bez ní, elektromobily i vozidla s palivovými články na vodík. KONA Electric je nejnovějším zcela elektricky poháněným modelem Hyundai, který doplňuje modelovou řadu IONIQ a nové NEXO, poháněné palivovými články na vodík, jež bude uvedeno na trh začátkem letošního roku. KONA Electric disponuje nejmodernějším elektrickým pohonem napájeným z akumulátorů, inovativní konektivitou a okouzlujícím designem. Ohromuje rovněž pozoruhodným dojezdem 449 km.

Odborníci z redakce časopisu What Car? již druhým rokem v řadě udělili titul „Hybrid Car of the Year“ (Hybridní vůz roku) modelu Hyundai IONIQ Hybrid. Ve svém odůvodnění uvedli, že IONIQ Hybrid představuje nejvytříbenější všestranný automobil ze všech konkurentů. IONIQ Hybrid dosahuje díky kombinaci hospodárného zážehového motoru 1,6 litru a elektromotoru kombinované spotřeby paliva 4,5 l/100 km (WLTP) a emisí CO2 84 g/km. IONIQ Plug-in byl navíc časopisem What Car? jmenován „Nejlepším externě nabíjitelným hybridním vozem za méně než 30 000 liber“ („Best Plug-in Hybrid for less than £30,000“).

„Myslíme si, že běžný IONIQ je nejlepším hybridním vozem, který si můžete koupit, ale patří také mezi nejlepší externě nabíjitelné hybridní vozy bez ohledu na cenu,“ dodal tým časopisu What Car?.

Modelová řada IONIQ – první vůz na světě, nabízený se třemi různými elektrifikovanými pohony – zahrnuje rovněž model IONIQ Electric, který zákazníkům nabízí dojezd až 280 km s nulovými emisemi.

Ashley Andrew, generální ředitel společnosti Hyundai Motor UK, k tomu řekl: „Máme největší radost, že inovativní práce značky Hyundai v oblasti pohonů byla oceněna nejprestižnějším motoristickým časopisem pro širokou veřejnost. Naše technologie elektrického a hybridního pohonu vstupuje neuvěřitelnou rychlostí do mainstreamového segmentu. Naše úsilí o snižování emisí napříč naší produktovou řadou tím nekončí. Do roku 2025 máme v plánu celkem 18 nových elektrifikovaných modelů.“

img-responsive

Hyundai odhaluje druhou generaci revolučních modelů IONIQ | foto: Hyundai

Čtvrté ocenění pro značku Hyundai bylo na slavnostním večeru uděleno modelu i30 N, který v soutěži časopisu What Car? zvítězil v kategorii „Best hot hatch for £22,000-£27,000“ („Nejlepší ostrý hatchback za 22 000 až 27 000 liber“). „První ostrý hatchback Hyundai nabízí velkou radost z jízdy a přichází s tak kompletní výbavou, že nemusíte vydat ani penci navíc za příplatkové doplňky. Je to ostrý hatchback, který potěší jak rozum, tak srdce,“ uvedla porota soutěže časopisu What Car?.

Steve Huntingford, redaktor časopisu What Car?, řekl: „Hyundai si během velmi krátké doby vybudoval reputaci výrobce nejlepších vozidel s hybridním, elektrickým a dokonce i vodíkovým pohonem s palivovými články. Hyundai si proto zaslouží obě naše ocenění, Technology Award a Hybrid Car of the Year. Nemůžeme však ignorovat ani práci této značky na opačné straně spektra: Hyundai i30 N vstoupil na trh ostrých hatchbacků mimořádně úspěšně díky nabídce dokonalé jízdní dynamiky a neuvěřitelného poměru cena/výkon.“

Vytisknout

Diskuze: Hyundai získalo další ocenění za inovace, především za alternativní pohony

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Harley Davidson LiveWire

Jízda na motorce je zdraví prospěšná, zjistili američtí vědci

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud