DS AERO SPORT LOUNGE je brutální, luxusní, jedinečný, sci-fi koncept elektrického SUV

AutoRoad.cz, 8. března 2020, 00:16 Google+

DS AERO SPORT LOUNGE představuje nový tvar automobilu s cílem využít jeho aerodynamickou účinnost jako hybatele avantgardy a objekt touhy. Posouvá hranice automobilového luxusu v technologicky vyspělém a současně elegantním prostředí, kde mizí displej, aby vytvořil prostor pro vysoce kvalitní materiály. V kokpitu se objevuje výsledek filozofie DS Future Craft, využívající nové know-how v oblasti použití intarzované slámy, bavlněného saténu a prosvětleného trojrozměrného protkávání.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Koncept DS Automobiles nazvaný AERO SPORT LOUNGE byl představen online při neuskutečněném ženevském autosalonu

Koncept DS Automobiles nazvaný AERO SPORT LOUNGE byl představen online při neuskutečněném ženevském autosalonu | foto: DS Automobiles

Sdílejte článek

Duch inovací
Vyšší pozice za volantem, skvělá viditelnost a prvotřídní komfort v kombinaci s aerodynamickou a technickou účinností a dechberoucím designem. Charakter vozu DS AERO SPORT LOUNGE je jedinečný. Reaguje na velmi aktuální problém: jak zajistit novou účinnost, a nevzdat se přitom charakteru a síly designu.

Nové předpisy vyžadují předefinování tvaru karoserie a dopadu každého vozu na životní prostředí. DS AERO SPORT LOUNGE je jedinečnou odpovědí na řadu problémů.

DS Automobiles přivádí s vozem DS AERO SPORT LOUNGE do života nový tvar automobilu. Tento koncepční vůz je útulný i elegantní, odměřený i velkorysý, inteligentní i poetický, a předjímá tak naši budoucnost. DS AERO SPORT LOUNGE svými proporcemi a tvarem karoserie směřuje proudění vzduchu tak, aby bylo dosažení optimální aerodynamické účinnosti. Jeho délka (500 cm) a prudce se svažující linie střechy snižují odpor vzduchu, který je veden z přední rovné mřížky přes velká vzduchem tvarovaná 23" kola do bočních aerodynamických prvků.

img-responsive

Koncept DS Automobiles nazvaný AERO SPORT LOUNGE byl představen online při neuskutečněném ženevském autosalonu | foto: DS Automobiles

Profil je charakterizován osvětleným nápisem E-Tense, což je symbol elektromotoru o výkonu 500 kW (680 k) spojeného s baterií 110kWh nové generace umístěnou v podlaze, jenž zajišťuje dojezd je více než 650 km. Tato technologie využívající zkušenosti ve Formuli E nabízí úžasnou akceleraci z 0 na 100 km / h za pouhé 2,8 sekundy.

Maska chladiče se stává obrazovkou kolem loga a osvětleného nápisu DS Automobiles. Za sklem z kompozitního materiálu jsou jako oči skrytá čidla snímající vozovku a dodávající počítačům terabajty informací. Na obou stranách jsou umístěny světlomety DS Matrix LED Vision s denními světly a světelnými závěsy DS Light Veil, které ukazují, jak bude v budoucnosti vypadat podpis DS.

img-responsive

Koncept DS Automobiles nazvaný AERO SPORT LOUNGE byl představen online při neuskutečněném ženevském autosalonu | foto: DS Automobiles

Cestování se stává uměním
Automobilová revoluce probíhá také v interiérech vozů. Společnost DS Automobiles se inspirovala svou historií a svými úspěchy a vytvořila zcela nový interiér „cestovního stroje“. Obrazovky, které hrály přední místo ve většině koncepčních a sériových vozů, zde zcela vymizely.

Před posádkou jsou umístěny dva široké pruhy vytvářející vzdušný tvar, podobný leteckému kokpitu. Spodní část pokrytá bavlněným saténem slouží jako místo pro promítání informací z horního pruhu. Povrch oživují prvky nezbytné pro navigaci nebo objevování nových forem infotainmentu a sdílení. Sloučení informací a zábavy získává dokonalý smysl bez překážek dotykových displejů.

Na obou stranách se objevují obrazovky sloužící jako digitální zpětná zrcátka a zahrnující všechny ovládací prvky konfigurace a komfortních funkcí. Každý má stejně jako při cestování v první třídy svou vlastní obrazovku. Prvky potřebné pro řízení jsou promítány na čelní sklo za využití rozšířené reality.

img-responsive

Koncept DS Automobiles nazvaný AERO SPORT LOUNGE byl představen online při neuskutečněném ženevském autosalonu | foto: DS Automobiles

Mezi sedadly slouží prostřední loketní opěrka jako průvodce. Snímá, interpretuje a reaguje na každý pohyb ruky. DS AERO SPORT LOUNGE nabízí díky technologickému partnerství s Ultraleap, start-upem se sídlem v Silicon Valley, svou vizi budoucích interakcí v kabinách vozů. Ruka využívající systémy Leap Motion a Ultrahaptics provádí gesta a dostává senzorickou odpověď. Senzory detekují každý pohyb a malé reproduktory vysílají vlny, které jsou pociťovány na dotek jako určitá hmota.

Metody interakce s prostředím jsou stále jednodušší a představují obrovskou změnu, odklon od online světa až k touze se zcela odpojit. Pojetí času v DS AERO SPORT LOUNGE se liší v závislosti na tom, zda se chcete soustředit na řízení, zábavu nebo na nekonečno cesty.

Iris, umělá inteligence vozu DS AERO SPORT LOUNGE, má své místo uprostřed palubní desky a umožňuje vše ovládat jednoduchou konverzací.

Ultrazvuk
Ve světě, který stále více stírá bariéru oddělující skutečný a virtuální svět, je možné ovládat programy bezkontaktně, ale při zachování pocitu doteku. Technologie hmatového ovládání informačního systému vyvinutá ve spolupráci s laboratoří ze Silicon Valley je bezprecedentní. Díky vytváření inteligentního trojrozměrného ultrazvuku máte pocit, že se dotýkáte tvarů a textur ve zcela prázdném prostoru. Toto rozšířené ovládání gest vytváří přirozenou hmatovou zpětnou vazbu, která umožňuje snadnou a současně magickou interakci.

img-responsive

Koncept DS Automobiles nazvaný AERO SPORT LOUNGE byl představen online při neuskutečněném ženevském autosalonu | foto: DS Automobiles

Ze spojení know-how francouzského luxusu a nových ušlechtilých materiálů se zrodil Future Craft
Pruh přístrojové desky a opěradla sedadel jsou potaženy intarzovanou slámou. Tento tvarovaný materiál představuje dokonalou alchymii mezi luxusním zpracováním a snahou o udržitelnost. Sláma, běžný a skromný materiál, se stává díky jedinečnému know-how pařížského ateliéru známkou ušlechtilé kvality.

Pří výrobě velkých sedadel potažených bavlněným saténem byla použita technologie pěny s vysokou hustotou, která zajišťuje vynikající komfort. Povrch je díky velmi jemné vazbě tkaniny hladký a současně velice pevný a měkký.

Ve dveřích byla použita technická tkanina z mikrovlákna tvořeného třemi materiály, která obsahuje obrovské množství průhledných vláken a přivádí do kabiny okolní světlo. Unikátní způsob propletení, jenž je dílem výjimečného řemeslnického mistra, v sobě spojuje umění s technologií.

Intarzovaná sláma
Sláma, tento nejskromnější materiál ze všech, se opět stala nástrojem luxusu. Tradice, vycházející z technik 17. století, zaujímá díky ateliéru Lison de Caunes přední místo v dekorativním umění. Žitná sláma, vyrobená na míru pro interiér vozu DS AERO SPORT LOUNGE, jiskří na dotek a hází kolem sebe třpytivé odlesky. Surovina je přírodní a existuje v hojném množství. Pěstuje se a sklízí tradičním způsobem v Burgundsku, poté se suší a barví. Následně se starodávným postupem stonek rozštípne, matná strana se naklíží a v ohybu se zploští. Díky přírodnímu silikátovému laku je sláma odolná vůči teplu a vodě.

Vytisknout

Diskuze: DS AERO SPORT LOUNGE je brutální, luxusní, jedinečný, sci-fi koncept elektrického SUV

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

Škoda Superb Scout je multifunkční lifestylové kombi pro každou příležitost

Škoda Superb Scout: Multifunkční lifestylové kombi pro každou příležitost

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud