Honda Urban EV: Koncept inspirován minulostí ukazuje blízkou budoucnost

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 12. září 2017, 09:10 Aktualizováno 12.9.2017, 12:42 Google+

Společnost Honda představila na frankfurtském autosalonu 2017 svůj zbrusu nový vůz Urban EV Concept. Koncept vozu je vyroben na zcela nové platformě a určuje směr technologie a designu, které se projeví u budoucího sériového elektromobilu Honda.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Honda Urban EV Concept

Honda Urban EV Concept | foto: Honda

Sdílejte článek

Pan Takahiro Hachigo, prezident a generální ředitel společnosti Honda Motor, oficiálně představil tento koncept ve svém projevu na tiskové konferenci. „Nejedná se o nějakou vizi vzdálené budoucnosti. Sériová verze tohoto vozu bude zde v Evropě k dispozici v roce 2019,“ dodal a potvrdil tak, že uvedení tohoto konceptu na trh se chystá v příštích dvou letech.

Design exteriéru

Urban EV Concept je ukázkou snoubení pokročilé technologie s jednoduchým a důmyslným designem. Nízké a široké proporce propůjčují vozu usazený, impozantní vzhled, který dává tušit sportovní jízdní vlastnosti. Rozměry vozu jsou tak kompaktní, že jeho celková délka je o 100 mm kratší než u modelu Jazz supermini.

img-responsive

Honda Urban EV Concept | foto: Honda

Emblém vozu je modře podsvícen, což evokuje nový stylový prvek budoucích elektromobilů společnosti. Na čelní straně vozu lze mezi světlomety zobrazovat interaktivní vícejazyčné zprávy, jako jsou pozdravy, rady ostatním řidičům nebo aktuální stav akumulátoru při dobíjení.

Design interiéru

Díky úzkým předním sloupkům a zaoblenému čelnímu sklu, které zdánlivě obepíná celou čelní stranu vozu, je výhled řidiče vozu Urban EV Concept vynikající.

Nastupování a vystupování z vozu umožňují vzadu zavěšené dveře. Konektor pro připojení nabíjecího kabelu se nachází na kapotě.

Urban EV Concept pojme čtyři cestující na dvou sedadlech vyrobených z různých materiálů. K navození pocitu luxusu je přední řada čalouněna přírodní šedou tkaninou a opěráky a loketní opěrky jsou ozdobeny moderními prvky v dřevěné úpravě. Bezpečnostní pásy pro zadní sedadlo jsou uchyceny uprostřed a umožňují navinutí pásů tak aby nepřekážely při vystupování z vozu.

Prvky v dřevěné úpravě obepínají rozměrnou „plovoucí“ konzoli přístrojové desky. V ní je uložen sloupek řízení, sada tlačítek pro jednoduché ovládání a také panoramatický displej. Samotná přístrojová deska je vyplněna displejem, který vybíhá zpoza konzole a vede až ke dveřím. Hlavní displej přístrojové desky zobrazuje celou řadu informací o vozidle, včetně stavu akumulátoru, zatímco okraje fungují jako zpětná zrcátka přenášející obraz z digitálních kamer.

Automatický síťový asistent Honda

Elektromobil Urban EV Concept je ukázkou vize společnosti Honda o světě, kde se mobilita plynule prolíná s každodenním životem. Moderní palubní automatický síťový asistent Honda funguje jako osobní rádce, který se učí rozpoznávat emoce řidiče při jeho rozhodování. Následně provádí nové volby a doporučení na základě předchozích rozhodnutí řidiče.

Honda Power Manager

Nové způsoby řízení přenosu energie mezi sítí, domácnostmi a elektromobily by mohly majitelům elektromobilů v budoucnu přinést příležitosti k výdělku. Na frankfurtském autosalonu byl vedle vozu Urban EV Concept představen koncept Honda Power Manager, což je důmyslný systém, který dokáže efektivněji skladovat elektrickou energii a umožňuje předávat energii vytvořenou obnovitelnými zdroji zpět do domácností nebo ji prodávat zpět do sítě.

Electric Vision

Strategie společnosti Honda s názvem „Electric Vision“, která byla představena v roce 2017 na ženevském autosalónu, zahrnuje vývoj samostatné platformy pro elektromobily s technologií plně elektrického pohonu. Mezi klíčové součásti vývoje hnacího ústrojí patří odlehčený akumulátor, integrovaný odvod tepla a vývoj funkcí přenosu elektrické energie do vozu i z něj.

Vytisknout

Diskuze: Honda Urban EV: Koncept inspirován minulostí ukazuje blízkou budoucnost

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Evropská premiéra Škody Karoq & Vision E přímo z Frankfurtu

Záznam evropské premiéry Škody Vision E & Karoq z Frankfurtu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud