Seat Exeo konečně oficiálně oficiálně

Marek Litzman, 2. října 2008, 07:00 Google+

DOPLNĚNA TISKOVÁ ZPRÁVA: Seat Exeo. Tohle jméno tento web zaznamenal již několikrát, tentokrát konečně definitivně a opravdu. Novou limuzínu, největší model Seatu, automobilka novinářům oficiálně představila. A my se rádi podělíme.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Exeo

Exeo | foto: Seat

Sdílejte článek

Nový sedan střední třídy tvoří vrchol nabídky automobily ze Španělska, která spadá pod koncern Volkswagen AG. Právě díky koncernové příslušnosti celé auto vzniklo. Základ je důkladně přepracován z minulé generace Audi A4, ze které by měl dostat dostatečné množství sportovnosti.

Motory jsou čistě moderní. Diesely jsou tři, všechny využívají technologie Common-rail a mají výkony 120-170 koní. Benzíny zařadí větší škálu, totiž od 102 do 200 koní. Pět z těchto šesti motorů bude přeplňováno.

I v další technice vývojáři sáhli do koncernové studnice. Objeví se tak například navigační systém s možností přehrávání filmů a připojení snad všeho co jde. Bude možné mít i solární střešní okno, které umí vyrobit elektřinu pro větrání auta je-li zaparkované. Takže už žádná rozpálená auta v létě.

Ke koupení bude na jaře a to ve třech výbavách s cenou začínající na 20 tisících euro, tedy dle současného kursu asi 490 tisíc korun.


Tisková zpráva Seat:

SEAT v Paříži představuje nový sportovní sedan Exeo

- První sedan značky SEAT v segmentu B
- První model značky SEAT vybavený turbodiesely nové generace se vstřikováním common
rail
- První navigační systém SEAT schopný přehrávat formáty MP3, MPEG4 a umožňující
propojení přes USB a Bluetooth

Na autosalonu v Paříži (4. - 19. října) představuje SEAT poprvé veřejnosti nové Exeo.  S novým sportovním sedanem střední třídy rozšiřuje španělská automobilka modelovou nabídku a poprvé vstupuje do důležitého segmentu B.

Erich Schmitt, prezident firmy SEAT, při příležitosti této velké premiéry dodává: "Exeo je sedan segmentu B pro dynamické a sportovně založené řidiče. Nyní konečně nabízíme automobil pro ty zákazníky, kteří hledají náhradu za menší vozy značky SEAT segmentu A. Exeo je současně zajímavá alternativa pro řidiče, kteří hledají vysoce kvalitní firemní automobil, který je zábavné řídit, ale který má zároveň nízkou spotřebu a emise."

Exeo vychází z nejúspěšnějšího vozu prémiové značky Audi - Audi A4 a přebírá všechny jeho atributy jako špičkové technologie, dynamické jízdní vlastnosti, prvotřídní kvalitu a použité materiály. Díky tomu bude SEAT disponovat skvělým produktem pro své zákazníky a bude jej nabízet za cenu odpovídající pozicím značky SEAT!  K nejdůležitějším vlastnostem nového 4,6 m dlouhého sedanu patří dynamický a elegantní design, velmi agilní a bezpečné vlastnosti na silnici, vysoká míra pohodlí a řada dynamických motorů ohleduplných k životnímu prostředí. Exeo bude na trh uvedeno se třemi zážehovými motory (od 75 kW / 102 k do 147 kW / 200 k) a třemi vznětovými motory se vstřikováním common rail (od 88 kW / 120 k do 125 kW / 170 k). Pět z těchto šesti motorů je přeplňovaných a to znamená více výkonu a nižší spotřebu i emise. Všechny motory SEATu Exeo splňují již nyní emisní normu Euro 5.

Exeo bude v nabídce s nejnovější generací navigačního systému, zábavním systémem sdružujícím řadu funkcí (přehrávání formátu MP3, MPEG4) s širokými možnostmi konektivity (USB, Bluetooth, propojení s iPodem). Poprvé bude v nabídce panoramatická střecha se solárními panely, které zajišťují napájení ventilačního systému zaparkovaného vozu.

Sportovní dynamiku a snadnou ovladatelnost zajišťuje čtyřprvková náprava vpředu a trapézovité nezávislé zavěšení kol vzadu.

Nové Exeo nabízí špičkovou techniku a nejvyšší kvalitu. Automobil bude vyráběn v Martorellu (nedaleko Barcelony ve Španělsku) se stejnými kvalitativními standardy, se kterými se Nová Ibiza dostala do role lídra v segmentu.

SEAT Exeo bude k dispozici na jaře 2009 ve výbavových stupních Reference, Stylance a Sport. Na českém trhu se vůz objeví na jaře 2009, cena zatím nebyla stanovena.

Vytisknout

Diskuze: Seat Exeo konečně oficiálně oficiálně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

TPCA

TPCA zachráncem zaměstnanců Sklo Bohemia?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud