Hockenheimring: Rast vyhrává sobotní závod a v boji o titul tak jsou tři jezdci

-haj / iMotorSport.cz, 14. října 2018, 12:41 Google+

René Rast, hvězda Audi, ovládla napínavý sobotní závod na německém Hockenheimu a udržela tak naději na obhajobu titulu mistra DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
René Rast získává další vítězství, už páté v řadě!

René Rast získává další vítězství, už páté v řadě! | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Rast předvedl pěkný souboj o vítězství s Garym Paffettem, se kterým bojuje o titul letošního mistra DTM. Paffettovi ale nehrál do karet pozdní výjezd safety caru, v následném 7 kolovém sprintu do cíle se propadl na čtvrté místo. Třetím pilotem, který ještě na letošní titul může pomýšlet, je Paul di Resta, který ale neměl zrovna povedený závod a skončil na osmém místě. Před tímto závodem ale tabulku vedl. Před nedělním závodem je tedy situace následující - ve Paffett, 6 bodů ztrácí di Resta a 15 Rast. Vše je tedy otevřeno. 

Po startu závodu se vedení ujal Paffett, když jej v Mercedes Areně pustil Lucas Auer startujícího z pole position. To Rast startující z třetího místa se po nepovedeném startu propadl na čtvrté místo za Augusto Farfuse. Ve čtvrtém kole ale Rast Farfuse předjel zpět a o kolo později překonal i Auera. Rakušan se svým Mercedesem pak začal zpomalovat a ze závodu později odstoupil. René Rast měl ztrátu asi 2 vteřin na Paffetta, když zajížděl do boxů. Gary Paffett jej musel pokrýt a k mechanikům zajel o kolo později. 

Rast mezitím zahřál své gumy, a tak Paffetta v jeho výjezdovém kole z boxů hned dojel. V následujícím kole Brita na dlouhé rovince předjel, ale v nájezdu do Spitzkehre probrzdil a Paffett šel zpět do vedení. Rast zkusil znovu zaútočit v Mercedes Areně, což se mu povedlo. Paffett Rasta ale nenechal ujet a o několik kol později začal jejich vzájemný souboj o vedení, ve kterém si postupně oba vyčerpali svůj příděl DRS. 

Souboj přerušil výjezd safety caru na trať, který byl povolán z důvodu odlétnuvších dveří z BMW M4 Augusta Farfuse. Po restartu Rast všem pronásledovatelům začal ujíždět, zatímco Paffett musel hájit svoji pozici před Timem Glockem. Němec ve službách BMW jej dokázal předjet a Brita na Mercedesu za chvíli začal ohrožovat i Robin Frijns na Audi, který byl jedním z posledních jezdců v boxech a měl tak čerstvější gumy. Při restartu závodu byl přitom Frijns až devátý. Pak ale dokázal plně využít čerstvé gumy a předjel Paffetta a dostal se tak na třetí místo, v předposledním kole překonal i Glocka a dostal se na druhé místo. 

V cíli tak bylo pořadí následující - první Rast, který vyhrál už pátý závod v řadě (!), druhý byl Frijns, třetí Glock a čtvrtý Paffett. Pátý cílem projel Loïc Duval, který do závodu startoval z hloubi pole. Šestý byl Mike Rockenfeller, který měl pozdní zastávku v boxech, sedmý byl Nico Müller a až osmý Paul di Resta. Skot je zkraje závodu na pátém místě, ale společně s Farfusem doplatil na příliš optimistický manévr Frijnse, který pak musel získané místo rozhodnutím komisařů vrátit zpět. Di Resta ale využil více než polovinu svých DRS během úvodních sedmi kol, a tak při restartu už takřka žádná neměl. Ztráta pouze dvou míst a propad ze šestého na osmé místo v cíli tak vlastně nebyla vůbec špatná. Poslední body si připsali Bruno Spengler (BMW) a Edoardo Mortara (Mercedes).

Výsledky závodu: ZDE

Výsledky kvalifikace: ZDE

Vytisknout

Diskuze: Hockenheimring: Rast vyhrává sobotní závod a v boji o titul tak jsou tři jezdci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Aston Martin Vantage - z tohoto modelu vznikne nový DTM speciál

Red Bull a Mercedes pomohly R-Motorsportu v projektu s Aston Martinem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud