Pestrý seznam přihlášených na MOGUL Dakar Setkání

Petr Eliáš, 20. března 2019, 17:26 Google+

Špičkové dakarské týmy a techniku z maratonských offroad soutěží uvidí už za týden diváci na Autodromu v Sosnové u České Lípy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mogul Dakar setkání

Mogul Dakar setkání | foto: Černý, Vít

Sdílejte článek

Už jen několik dnů zbývá do akce s názvem MOGUL Dakar Setkání, které se uskuteční v neděli 24. března na Autodromu v Sosnové u České Lípy, a které je největším setkáním těchto závodníků ve střední Evropě. Na tomto setkání se objeví nejlepší české dakarské týmy a závodníci z maratonských offroadových soutěží. Diváci uvidí akci na trati autodromu, kde nebudou chybět populární skoky na offroadové části autodromu, kde i desetitunové kamiony létají vzduchem. To nikde jinde v České republice neuvidíte! Veškerou techniku bude možné si prohlédnout z blízka v depu, které bude po celý den přístupné divákům. Fanoušci budou moci získat autogram hvězd Dakaru na oficiální autogramiádě i kdykoliv během dne. Mezi ta největší lákadla bude patřit účast dvojnásobného absolutního vítěze Rallye Paris Dakar Francouze Jean Louise Schlessera a šestinásobného vítěze Dakaru v kategorii kamionů Karla Lopraise, který nedávno oslavil sedmdesátku.

Svojí techniku přiveze do Sosnové tým Tatra Buggyra Racing se dvěma ostrými dakarskými kamiony Tatra Phoenix a Adam Lacko předvede i okruhový závodní truck. V barvách týmu Tatra Buggyra se objeví David Vršecký, Josef Kalina, Martin Kolomý, Adam Lacko, Martin Šoltys, David Schovánek, Tomáš Šikola, Rostislav Plný a Jiří Stross. Tým Big Shock Racing se představí se závodním kamionem LIAZ a s posádkou Martin Macík, František Tomášek, Lukáš Kalanka a s motocyklovým závodníkem Janem Brabcem. Účast potvrdil i špičkový tým MKR Racing závodící s kamiony Renault. Dva jejich stroje budou pilotovat Martin van den Brink a Gert Huzink. Závodníky z Africa ECO Race bude reprezentovat mimo jiné Tomáš Tomeček se svojí 100% Tatrou.

Seznam přihlášených obsahuje množství závodních automobilů, kamionů, čtyřkolek a motorek, kde nebude chybět špičkový český motocyklový tým MRG s Milanem Engelem, Olgou Roučkovou a Tomášem Kubienou. V Kategorii automobilů jmenujme například Tomáše Ouředníčka, Borise Vaculíka či Maďara Balazse Szalaye. V celodenním programu MOGUL Dakar Setkání v neděli 24. března od 9:00 se bude na co dívat. Více informací najdete na www.autodrom.cz a na facebooku Autodrom Sosnová. 

Vytisknout

Diskuze: Pestrý seznam přihlášených na MOGUL Dakar Setkání

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Peugeot Rally Cup

Nová jména Peugeot Rally Cupu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud