Infiniti M37 už aj na českom trhu

Braňo Porubčan, 28. července 2010, 10:31 Google+

Společnost Infiniti potvrdila, že její nový model M37, první z trojice luxusních výkonných sedanů s motorem V6 a pohonem zadních kol aspirující na nejvyšší příčky evropské hierarchie manažerských vozů, bude k dispozici v pěti různých verzích s cenami od 1 320 000 Kč vč. DPH.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
M

M | foto: Infiniti

Sdílejte článek

Tento zcela nový model vyvinutý pro evropský trh, jehož design byl inspirován koncepčním vozem Essence z roku 2009, bude na trh uveden v červenci (přesné termíny závisí na zemi) – již nyní jej však můžete vidět v akci na webu www.infiniti.eu. Zájemci o alternativu k důvěrně známým klasickým sedanům se zde mohou seznámit s designem, specifikacemi a výbavou modelu M37 pomocí webového konfigurátoru Infiniti – od prvního tahu štětcem designéra po poslední detail obložení interiéru. Mohou si jej dokonce zobrazit při jízdě různými krajinami inspirovanými prvky ze sci-fi.

Sportovní vzhled modelu M37 s výrazným zaměřením na řidiče a nejlépe vybaveným a nejprostornějším interiérem ze všech modelů Infiniti doplňuje benzinový motor V6 s objemem 3,7 litru a výkonem 235 kW (320 k).

M37 je rovněž technologicky nejvyspělejším vozem Infiniti. Součástí jeho výbavy jsou elektronické asistenční a antikolizní systémy souhrnně označované jako dynamický bezpečnostní štít (Dynamic Safety Shield). U verze Premium, u které se očekává největší zájem, je standardní bezpečnostní štít doplněn systémem sledování slepého úhlu (BSI – Blind Spot Intervention™), který je jako první na světě schopen registrovat vozidla v okolí a pomáhá zajistit, aby jim vůz Infiniti nezkřížil cestu.

Mezi nové technologie dále patří systém aktivního potlačení hluku (ANC – Active Noise Control) a Forest Air™, systém klimatizace, který v interiéru vytváří příjemný vánek a obohacuje vzduch o vůně uvolňující napětí a podporující pozornost řidiče.

Řada M37

Jako všechny vozy Infiniti je i řada M37 překvapivě dobře vybavena a zákazníci se nemusí potýkat s dlouhými seznamy volitelné výbavy. Ceny začínají od 1 320 000 Kč vč. DPH, přičemž základní výbava všech verzí obsahuje například sedmistupňovou automatickou převodovku, bixenonové světlomety, přední sedadla elektricky nastavitelná v 10 směrech, kameru pro couvání, zvukový systém s pevným diskem (HDD) a nový volič jízdního režimu Infiniti Drive, který přizpůsobuje klíčové jízdní parametry podle jednoho ze čtyř režimů (sportovní , normální, ekonomický režim a režim sníh).

Verze M37 GT (od 1 396 500 Kč vč. DPH) klade důraz na luxus. Je vybavena vyhřívanými a klimatizovanými předními sedadly ze semianilínové kůže a dřevěným obložením White Ash s povrchovou úpravou Silver Powder. Verze M37S (od 1 460 300 Kč vč. DPH) představuje sportovnější variantu. V její výbavě najdeme aktivní řízení všech kol (4WAS – 4-Wheel Active Steering), sportovní sedadla (rovněž vyhřívaná a klimatizovaná), řadicí páčky pod volantem a 20" kola z hliníkové slitiny.

Verze Premium v provedení GT (od 1 552 500 Kč vč. DPH) a S (od 1 616 300 Kč vč. DPH) jsou dodávány s veškerou dostupnou výbavou včetně balíčku prvků dynamické bezpečnosti (Dynamic Safety Shield), klimatizace Forest Air, zvukového systému Bose® Sound System se 16 reproduktory a vyhlášeným informačním a zábavním systémem Infiniti Connectiviti+ zahrnujícím navigaci s 30 GB pevným diskem.

Verze Premium jsou dále vybaveny tzv. ekonomickým pedálem (Eco Pedal), který pomáhá k úspornější jízdě. Když řidič jede příliš agresivně, vůz jej upozorní zpětným tlakem plynového pedálu na zbytečně vysokou spotřebu.

Model M37 zrychlí z 0 na 100 km/h za 6,2 s a jeho nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h. Jeho kombinovaná spotřeba paliva je 10,2 l/100km a emise CO2 činí 235 g/km.

Model M37 je v prodeji od poloviny července 2010 (pozn.: přesné datum se v jednotlivých zemích liší). Dieselový model M30d bude uveden na trh v říjnu a hybridní model M35 na jaře 2011. I pro ně je charakteristický důraz na vysoký výkon a maximální radost z řízení. Ceny a specifikace těchto verzí budou oznámeny později.

Vytisknout

Diskuze: Infiniti M37 už aj na českom trhu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

A7

PRVNÍ DOJMY: Audi A7 Sportback na živých fotkách

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud