Bridgestone rozšiřuje spolupráci s BMW

Braňo Porubčan, 22. září 2009, 10:28 Google+

Společnost Bridgestone prohloubila dosavadní spolupráci s automobilkou BMW. Pneumatiky Bridgestone jsou nyní součástí sériové výbavy všech modelových řad BMW včetně nejnovějších sportovních modelů BMW X5 M a X6 M.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
M3

M3 | foto: Bridgestone

Sdílejte článek

Dalším projevem důvěry mnichovské automobilky, která si zakládá na vynikajících jízdních vlastnostech svých vozů, v kvalitu a výkony pneumatik Bridgestone, je tříletý kontrakt na dodávky pneumatik pro program BMW Trénink řidičů. V rámci tohoto programu pořádaného divizí BMW GmbH si mohou řidiči zdokonalovat svou techniku řízení.

Letos představené vozy BMW X5 M a X6 M budou jezdit na pneumatikách run-flat Bridgestone Dueler HP Sport RFT?. Podle BMW nabízejí nové sportovní modely BMW X5 M a BMW X6 M dynamické svezení s jedinečnými zážitky za volantem v každodenním provozu i na závodní dráze.

„Nejlepší výkony, prémiové technologie a touha po dokonalosti činí ze značek Bridgestone a BMW vítězné spojení,“ prohlásil Didier Schneider, viceprezident divize Originální výbava společnosti Bridgestone Europe.

Pneumatiky s technologií run-flat nalézají široké uplatnění v mnoha vozech BMW. Prvním typem BMW vybaveným pneumatikami run-flat značky Bridgestone byl v roce 2000 roadster BMW Z8. Bridgestone si od té doby udržuje pozici největšího dodavatele pneumatik run-flat pro originální výbavu vozů BMW.

Pneumatiky určené pro vozy BMW X5 M a X6 M vyráběné v americké továrně BMW ve Spartanburgu (stát Jižní Karolína) bude dodávat japonský závod Bridgestone v Tosu.

Vpředu: Bridgestone Dueler HP Sport RFT? 275/40 R 20 106Y (zvýšená nosnost) Vzadu: Bridgestone Dueler HP Sport RFT? 315/35 R 20 110Y (zvýšená nosnost)

Pneumatiky run-flat Bridgestone vycházejí z patentovaného systému SSR (Self Supporting Run-Flat tyre – samonosná pneumatika run-flat). Systém SSR používá speciální pryžové výztuhy bočních stěn, které unesou hmotnost vozidla i v případě, že dojde ke ztrátě tlaku vzduchu v pneumatice. Na ztrátu tlaku vzduchu v pneumatice upozorní řidiče systém sledování tlaku v pneumatikách. I po celkové ztrátě tlaku vzduchu lze s pneumatikami run-flat bezpečně pokračovat v jízdě rychlostí 80 km/h do vzdálenosti až 80 km.

Více než 30 % všech vozů BMW vyjíždí z továrních hal na vysocevýkonných pneumatikách Bridgestone Potenza a Turanza typu run-flat. Společnost Bridgestone tak navázala na spolupráci s týmem BMW Sauber ve Formuli 1. Obdobná kooperace mezi značkami Bridgestone a BMW nyní pokračuje v MotoGP. Od července 2009 jezdí flotila vozů BMW používaných k různým účelům v rámci motocyklových závodů MotoGP výhradně na pneumatikách Bridgestone.

Vyspělá konstrukce pneumatik Bridgestone run-flat i jejich přínosy pro snižování spotřeby paliva vedly k tomu, že se společnost Bridgestone stala exkluzivním dodavatelem pneumatik pro program BMW Trénink řidičů. Součástí flotily pro trénink řidičů jsou vozy BMW řady 1, řady 3, X5, X6 a řada vysocevýkonných modelů BMW M. Tréninkového programu se v Evropě během uplynulých tří let zúčastnilo více než 54 000 řidičů. Podpora BMW Tréninku řidičů dokonale zapadá mezi globální bezpečnostní a ekologické programy, které společnost Bridgestone pořádá ve spolupráci s Nadací FIA.

Vytisknout

Diskuze: Bridgestone rozšiřuje spolupráci s BMW

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

šrotovné

Šrotovné ve Fiatu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud