Premiéra: Škoda Octavia RS ve Frankfurtu

Octavia RS | foto: Škoda Auto

Na letošním autosalonu ve Frankfurtu představí Škoda Auto ve světové premiéře novou sportovní verzi Škoda Octavia RS, a to v obou provedeních karosérie – liftback i kombi.




Octavia RS navazuje na úspěšného předchůdce a vyznačuje se atraktivním dynamickým designem a výkonným přeplňovaným zážehovým motorem s přímým vstřikem paliva 2.0 TFSI s výkonem 147 kW (200 k).

K dalším novinkám přestaveným ve Frankfurtu budou patřit také vozy modelové řady Fabia, vybavené novými vznětovými tříválcovými motory se zdvihovým objemem 1.4 l s výkonem 51 kW a 59 kW, které ještě v letošním roce nahradí doposud nabízený motor 1,4 TDI PD/55 kW. Pro modelovou řadu Škoda Superb budou k dispozici dva nové vznětové motory 1.9 TDI PD/77 kW a 2.0 TDI PD/103 kW (motor 2.0 TDI v kombinaci se šestistupňovou převodovkou).

Na autosalonu představí Škoda poprvé i vozy vybavené tzv. filtrem pevných částic DPF. Filtr pevných částic bude nabízen ještě v průběhu letošního roku pro motor 2.0 TDI jako standardní výbava u modelu Superb a jako volitelná výbava u řady Octavia. Později bude DPF k dispozici také pro motor 1.9 TDI PD/77 kW u modelové řady Octavia a u dalších vybraných dieselových agregátů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy