České zastoupení Suzuki reaguje na paniku kolem porušování emisních předpisů

Suzuki Vitara | foto: Petr Míka, AutoRoad.cz

České zastoupení vysvětlilo, že v médiích došlo k nesprávné interpretaci informací týkajících se překračování limitů povoleného znečištění ovzduší modelem Suzuki Vitara a zbytečně dochází k panice u majitelů, jejichž vozy jsou v daném ohledu zcela v pořádku.

Z reakce je zřejmé, že některá média sáhla po "třaskavé" informaci s nadějí, že z toho bude alespoň desetina sólokapra provázejícího aféru dieselgate konkurenčního Volkswagenu.

Suzuki proto žádá o korektnost a úplnost poskytovaných informací.

"Bylo by vhodné zmínit, že v tomto konkrétním případě se jednalo o provedení Vitary před faceliftem s dieselovým motorem DDiS 1,6 88 kW, přičemž testovány byly 2 kusy roku výroby 2015 a 2016," uvedla tisková mluvčí Dominika Baborská.

Dále vysvětlila, že zpráva o nevyhovujícím testu se netýká stávajícího provedení modelu Vitara osazeného benzínovými motory řady BoosterJet.

Suzuki Vitara 1.4 BoosterJet je dle Suzuki zcela v pořádku | foto: onm / AutoRoad.cz / INCORP images

"Nekorektně prezentované články vyvolávají paniku u lidí, kteří vlastní nové provedení modelu. Navíc podíl dieselových motorů na celkových prodejích je u současné generace Vitary (2015-2019) pouhých 3,54%. Je důležité také dodat, že v současné chvíli automobilka Suzuki na českém trhu nabízí výhradně benzínové motory."

V závěru je pak uvedeno, že se čeká na oficiální vyjádření k celé záležitosti od Suzuki Motor Corporation.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy