Australané navazují na tradici, HSV SportsCat RS je nové ostré Ute

HSV SportsCat | foto: Holden

Na sportovní SUV si už svět zvykl a vyžaduje je v obrovském množství, Sportovní pick-upy ale byly přes vyjímky doménou Australanů. Takové HSV Maloo si dokázalo podat i mnohem tradičnější sportovní vozy. S ukončením výroby vozů v Austrálii se ale zdálo být s rychlými Ute konec.

Nový vůz má ale poněkud jiný základ, než El Caminem inspirovaný Holden z dřívějška. Po ukončení výroby vlastních vozidel v Austrálii se z Holdenu stal pouze importér, který lepí svá loga na modely jiných výrobců ze stáje GM. Jediným pick-upem, který je v současnosti v nabídce, je Holden Colorado a jak už jméno napodívá, jde o lokální variantu Chevroletu Colorado.

HSV SportsCat | foto: Holden

Klasický pick-up s karosérií na rámu v americkém stylu se dočkal úpravy od HSV, neboli Holden Special Vehicles, oproti dřívějším kreacím je ale podstatně umírněnější. Zatímco HSV Maloo vyjíždělo s osmiválcem o výkonu přes 400 koní, upravené Colorado si ponechává standardní čtyřválec s výkonem 200 koní a šestistupňovou automatickou převodovku. Vůz ale dostal alespoň sportovnější podvozek, rozšířený rozchod kol a mohutnější brzdy. 

Nejpodstatnější změny se tak odehrály na karosérii. Pětimístná kabina dostala zcela odlišnou masku, mohutný černý prolis na kapotě a sportovnější přední nárazník, korba pak výrazný rám a kryt ložné plochy. Kromě toho vozidlo dostalo speciální bílou barvu doplněnou o červené polepy a loga HSV. V kabině je pak všechno čalounění provedeno v kůži s výrazným rudým prošíváním.

HSV SportsCat | foto: Holden

Limitovaná edice HSV SportsCat RS vznikne pouze ve sto kusové sérii, přičemž 94 jich zůstane v austrálii a zbylých 6 bude prodáno na Novém Zélandě. Cena za sportovnější Ute je 63990 AUD, tedy asi milion korun. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy