Urus po čínsku? Leopaard nabídne pohledné SUV s povědomými tvary

Leopaard | foto: 汽车之家

Styl nazývaný automobilkami SUV kupé se v Číně poslední dobou stal hitem a podobné vozy připravuje snad každá tamní automobilka. Nejnovějším přírůstkem je hranatý vůz od menšího výrobce Changfeng, který si zřejmě vzal inspiraci u slavnějšího automobilu.

Changfeng motors je menší čínský výrobce, který začínal montáží licencovaných verzí Mitsubishi Pajero pod vlastní značkou. Ty mířily z velké části vládním agenturám a také armádě, po odkoupení Changfengu automobilkou GAC však nastaly výrazné změny v nabídce. Dnes Changfeng nabízí pod značkou Liebao, do angličtiny překládané trochu podivně jako Leopaard, vedle starého Pajera druhé generace i řadu docela pohledných SUV a pick-upů. 

Leopaard | foto: 汽车之家

Nejnovějším přírůstkem bude SUV kupé, které se do nabídky snaží zařadit snad každá čínská automobilka. Leopaard se lehce inspiroval u Lamborghini Urus, zejména zepředu tak nové čínské SUV zaujme podobně hranatou stylizací. Nejde však o vyloženou kopii, což dokazuje i pohled na zbytek vozu. Zejména linie bočních oken je naprosto odlišná, třetí okno se táhne až po úplný okraj D sloupku. Také na zádi proběhla jen lehká inspirace, z čehož vznikla zajímavá kombinace světel ve tvaru C a mohutného spoileru pod zadním oknem.

Interiér by překvapivě mohl připomenout spíše moderní Peugeoty, zejména klavírem ovládajícím displej infotainmentu na středovém panelu. Velmi podobný je také tvar voliče jízdních režimů, volant i poloha přístrojového štítu jsou však už tradiční.

Leopaard | foto: 汽车之家

Pod kapotou budou pravděpodobně pracovat nepříliš výkone benzínové jednotky o objemu 1,5 litru a 2,0 litru, které Leopaard montuje do všech svých spalovacích modelů. Vzhledem k tlaku na elektrifikaci, kvůli kterému už i malá automobilka jako Leopaard začala montovat elektrický pohon do svých SUV, se nějaké formy elelktrifikace nejspíše dočká i nové kupé. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy