Chcete navštívit BMW Museum zdarma? Víme, na kdy si výlet naplánovat

Areál BMW v Mnichově | foto: BMW

Unikátní plug-in hybridní automobil BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc, jehož vzhled je dílem světově proslulého česko-německého umělce Milana Kunce, bude od konce března na přibližně dva měsíce vystaven v BMW Museu v Mnichově. Protože jde o doposud nejvýznamnější českou stopu v BMW Museu, je pro návštěvníky z České republiky během víkendu od 29. do 31. března připraven vstup zdarma.

BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc bude k vidění na prominentním místě v horní části originální „mísy“, tvořící nejviditelnější část celého muzea, jež bylo postaveno v roce 1973 a stojí v těsné blízkosti správní budovy BMW, známé jako čtyřválec, a také moderní multifunkční stavby BMW Welt. 

Protože jde o doposud nejvýznamnější českou stopu v BMW Museu, je pro návštěvníky z České republiky během víkendu od 29. do 31. března připraven vstup zdarma. Jde tedy o ideální tip na první jarní výlet. Vozidlo BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc bude v BMW Museu vystaveno do 2. června 2019.

BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc je velmi speciální projekt, který spojuje umění a aktivní zapojení do zlepšení životního prostředí na Zemi. Světově proslulý umělec Milan Kunc, pocházející z České republiky, na karoserii BMW i8 Roadster s použitím 24karátového zlata namaloval svým osobitým stylem motivy čtyř zemských živlů – ohně, vody, vzduchu a země.

Malba budí otázky o směřování dalšího vývoje lidstva a naší planety. Po absolvování naplánovaného výstavního programu, jehož součástí je právě exhibice v BMW Museu, bude výtěžek z prodeje tohoto vozu předán neziskové organizaci zabývající se čištěním oceánů od plastů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy