Jak hasiči vypouští páru? Třeba driftováním na sněhu s mnohatunovou cisternou

Hasiči si užívali zábavu na sněhu i s mnohatunovou cisternou | foto: facebook

S čerstvým sněhem se na silnicích objevují desítky lidí, kteří si chtějí užít trochu té přetáčivé zábavy. Málokdy se však stane, aby si k tomu vzali několikametrový vůz o váze pár tun, který je spíš než na radovánky stavěn na tvrdou práci. Je však plně pochopitelné, že právě hasiči si víc než kdo jiní zaslouží čas od času vypustit páru něčím bláznivým.

Na většina území Česka je to se sněhem stále bídné, ovšem za oceánem už se v některých oblastech radují z čerstvé a vydatné nadílky sněhu, jak ukazuje i toho video. Bohužel se nám nepodařilo zjistit, z jakého státu / hasičské stanice pochází, ovšem video nahrál na Facebook jistý Steven Unger, který pracuje pro společnost Diamond Rescue Supplies LLC dodávající hasičům speciální techniku a požární vozidla.

Na videu je pak krásně vidět, jak si hasiči nových vozidel patřičně užívají a zkouší, co všechno dovedou. Jistě není potřeba připomínat, že americké hasičské cisterny jsou, podobně asi jako všechno za velkou louží, o něco masivnější a rozměrnější. Klouzat se na sněhu s desítkami tun pod zadkem tak musí být pořádná zábava. 

Při náročném a vysilujícím povolání hasičů však naprosto chápeme, že každá šance si odpočinout a vypustit páru při něčem bláznivém, ale bezpečném, musí být pro hasiče vždy vítaným zpestřením dne. Ti největší moralisté pak mohou brát video jako zkoušku "ovládání vozu" na povrchu se zhoršenou adhezí.

I kdyby se však během klouzání něco stalo, hasiči mají stoprocentní jistotu, že správná pomoc bude na místě okamžitě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy