Facebook opět ukázal svou sílu. Majitel ukradené Hondy sám vypátral zloděje a předal ho policii

Ukradená Honda Accord se nakonec zastavila o betonový obrubník. K jakým škodám na ni došlo nevíme | foto: facebook

Zní to skoro jako příběh z akčního filmu, ale je to prostá realita stará pouze několik dnů. Majitel postarší Hondy Accord z roku 1991 se stal obětí krádeže, ovšem se stavem věci se nehodlal smířit a rozhodl se po zloději pátrat i vlastními silami. A jeho pátrání bylo nakonec tak úspěšné, že zloděje osobně předal do rukou zákona.

O případu, který se odehrál začátkem tohoto týdne, informovalo prostřednictvím svých facebookových stránek policejní oddělení v oblasti Anderson, stát Kalifornie. Muž, jemuž byla odcizena Honda Accord z roku 1991, klasicky ohlásil krádež na policii, ovšem kromě toho se rozhodl pátrat i vlastními silami.

Na Facebooku vyvěsil fotku ukradeného vozu a poprosil své přátele, aby fotku sdíleli. Facebookový příspěvek se začal poměrně rychle šířit, až se dostal k chlapíkovi, který majitele vozu kontaktoval s informací, že podobný vůz před chvílí viděl.

Majitel vozu tedy neváhal a se svým kamarádem se vydal na místo, kde byl jeho vůz spatřen. Vůz sice našli, ovšem jeho objevení se zanedlouho zvrtlo v automobilovou honičku. Podle policejního oddělení seděl za volantem devětadvacetiletý zkušený kriminálník William Ashby, který však nebyl příliš dobrý řidič. Už po chvíli se mu totiž podařilo narazit s autem do betonového obrubníku a musel se vydat na útek po svých.

S tím, že by zloděj utekl, se však majitel vozidla nehodlal smířit a vydal se za ním. Následovala ostrá výměna názorů, během které majitel vozu několikrát zloděje neúspěšně vyzval, aby na místě počkal do příjezdu policie. Nakonec se celá hádka strhla v potyčku, kterou naštěstí majitel vozu se svým kamarádem zvládl a zloděje zadrželi až do příjezdu policistů.

Ti následně zjistili, že Ashby rozhodně není žádný svatoušek. Už dříve byl odsouzen za přepadení, za které dostal pouze podmínku. Po zadržení tedy putoval do vazby, kde mu bylo sděleno obvinění z dalších pěti přestupků a trestných činů, takže vězení už tentokrát neunikne.

Závěrem svého příspěvku policisté poděkovali všem, kteří pomohli ukradený vůz vypátrat a zloděje zadržet. Nechybělo však ani varování, neboť při podobných případech je vždy mnohem bezpečnější vyčkat do příjezdu policie, než riskovat vlastní zdraví či život.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy