Audi TT Clubsport: Koncept, který vás dostane do kolen

Mnoho prvků z konceptu Clubsport se objeví v nabídce "Audi Sport Performance Parts " | foto: Audi

Veletrh SEMA konaný v Las Vegas bývá přehlídkou toho nejlepšího od amerických automobilek, ovšem v posledních letech se zde stále častěji objevují i zástupci automobilek ze zámoří nebo ze starého kontinentu. A jedním takovým je i před pár hodinami odhalený koncept Audi TT Clubsport, který vypadá jednoduše fantasticky a jistě stejně dobře jezdí.

Automobilka Audi si pro sebe na veletrhu SEMA utrhla pořádný kus pozornosti. Na jejím stánku se totiž kromě avizovaného konceptu Audi TT Clubsport turbo objevila i řada "Performance" doplňků pro standardní vozy Audi TT RS nebo Audi R8.

Teď ale zpátky ke konceptu TT Clubsport. Inspiraci k jeho stvoření čerpali designéři a technici v osmdesátých letech, konkrétně u závodního modelu IMSA GTO. Aby TT důstojně následovalo svůj vzor, dostalo pod kapotu přeplňovaný 2.5-litrový pětiválec, jehož výkon byl díky použití hybridního/elektrického turbodmychadla upraven na 447 kW (608 k). Akceleraci z 0 na 100 km/h tak zvládá za 3.6 sekundy a maximální rychlost se zastavila u 310 km/h.

S výkonem přichází ruku v ruce i upravená aerodynamika a zlepšená ovladatelnost. Automobil je díky vytaženým prahům o 14 centimetrů širší a lepší přítlak mu zajišťuje karbonový splitter vpředu a manuálně nastavitelné karbonové křídlo vzadu.

Samozřejmě, Audi TT Clubsport je pouze koncept a pravděpodobně se jeho realizace nedočkáme, nicméně některé jeho prvky by se mohly objevit v nabídce sportovních dílů "Sport Performance Parts". Mluvíme například o 20-palcových kolech z lehkých slitin, nastavitelném podvozku, extra výztuhách podvozku, nových brzdách nebo speciálním výfukovém systému Akrapovic.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy