Statisíce automobilů poškozených hurikánem Harvey už čekají na sešrotování, ten pohled je tragický

Desetitisíce automobilů poškozených hurikánem Harvey čekají na sešrotování (Instagram: texasaerials) | foto: instagram

Ze světoznámých závodních tratí Royal Purple Raceway a Texas World Speedway se pomalu začínají stávat největší vrakoviště v Texasu. Během uplynulých tří týdnů od úderu ničivého hurikánu Harvey sem lidé navozili statisíce automobilů určených k likvidaci.

Hurikán Harvey, který před několika týdny tvrdě zasáhl americký stát Texas, si vyžádal zhruba osm desítek obětí na životech a způsobil škody, které se vyšplhají do miliard. Velkou položkou se pak stanou automobily, které poškodily hurikánem způsobené záplavy.

První odhady mluvily zhruba o půl milionu poškozených vozů, ovšem podle posledních odhadů bude potřeba sešrotovat zhruba milion zaplavených či jinak zničených automobilů. Ty už navíc jejich majitelé začínají svážet na vybraná místa, kterými se mimo jiné staly i tyto dva světoznámé okruhy.

Jen na okruh  Royal Purple Raceway přivezli lidé během minulého týdne zhruba 40,000 automobilů, které správci areálu umístily jak na závodní trať, tak na parkoviště i přilehlá pole. Podobně se situace vyvíjí i na Texas World Speedway.

Snímky těchto míst pořízené z dronů pak v posledních dnech začínají prosakovat na svět jak z Facebooku, tak z Instagramu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy