Čím Bugatti nahradí Chiron? Ve hře je i elegantní čtyřdveřový hybrid

Koncept Bugatti Galibier | foto: wheelsage.org

Když v roce 2009 představila automobilka Bugatti čtyřdveřový koncept Galibier, všichni odpočítávali dny do chvíle, kdy oznámí jeho oficiální produkci. K tomu ale nikdy nedošlo a na čtyřdveřové Bugatti se zapomnělo - tedy až do teď.

Nové spekulace totiž rozpoutal rozhovor prezidenta Bugatti pro web Automotive News, ve kterém Wolfgang Durheimer  doslova prohlásil, že čtyřdveřový automobil této prémiové značky ještě rozhodně není mrtvý projekt.

Rozhovor se původně týkal Bugatti Chiron, které před pár dny uskutečnilo rekord v akceleraci z 0 na 400 km/h a poté zpátky na 0 za pouhých 42 sekund. Chiron je v současnosti jediným produktem automobilky, a tak by to podle Druheimera mělo i zůstat - Bugatti bude zkrátka prémiovým výrobcem s jedním modelem.

Životnost Chironu v nabídce Bugatti je naplánována na osm let, takže jeho nástupce bychom se mohli dočkat až okolo roku 2024 či 2025. Co konkrétně nová Bugatti nabídne netušíme, ovšem již dříve se mluvilo o hybridní pohonné jednotce, neboť čistě mechanický motor použitý v Chironu už je na pokraji technických možností klasických spalovacích motorů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy